Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Dnes je deň D! Vláda rozhodne: Nariadi Matovič zákaz vychádzania?

Premiér Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Premiér Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - O tom, aké opatrenia prijme vláda SR v súvislosti s novým koronavírusom k veľkonočným sviatkom, sa má rozhodnúť v nedeľu poobede. Avizoval to premiér Igor Matovič (OĽaNO), ktorý navrhol, aby počas Veľkej noci platil zákaz vychádzania.

Premiér má na nedeľu zvolať stretnutie s odborníkmi z lekárstva, ktorí majú dať vláde definitívne odporúčanie, ako postupovať v prípade veľkonočných sviatkov. Na stretnutie majú prísť podľa Matoviča infektológovia, epidemiológovia i verejní zdravotníci. 

EXKLUZÍVNE Blackout na spadnutie? Matovič to s vypnutím krajiny myslí vážne, radí mu aj Kalavská!

Krízový štáb chce podľa Matoviča prijať rozhodnutie zodpovedne. "Bojíme sa, aby sme nezapálili zápalku a aby sme sa neposunuli v počte pozitívne testovaných po týchto veľkonočných sviatkoch do takých úrovní, kde by sa nám to vymklo spod kontroly," povedal premiér.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Hlavný hygienik SR Ján Mikas tvrdí, že po epidemiologickej stránke je na tom Slovensko relatívne dobre. "Veľkonočné sviatky predstavujú určité riziko, kedy by sme mohli o dobrú situáciu, čo sa týka koronavírusu, prísť," uviedol v piatok (3. 4.) Mikas. Navrhovaný zákaz vychádzania by mohol mať podľa Matoviča niekoľko výnimiek - povolené by bolo chodenie do práce, na nákup či k lekárovi. O opodstatnenosti návrhu majú definitívne rozhodnúť odborníci.

KORONAVÍRUS Dnes je deň
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: OpatreniaVládaVeľkonočné sviatkyZákaz vychádzaniaIgor MatovičKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu