Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Počet pozitívne testovaných pacientov vo fakultnej nemocnici v Prešove stúpol na 20

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PREŠOV - Počet pacientov, u ktorých sa potvrdilo ochorenie COVID-19, stúpol vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove na 20. Za posledný deň pribudli traja noví pozitívne testovaní pacienti, z nich jedna osoba je hospitalizovaná v prešovskej nemocnici a dvaja ostali v domácej karanténe.

Ako informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková, do nemocnice prijali 59-ročnú pacientku z Bardejova, ktorá je bez pozitívnej cestovateľskej anamnézy. Celkovo je hospitalizovaných šesť pacientov s pozitívnym testom na koronavírus. „Zdravotný stav ani jedného z pacientov si aktuálne nevyžaduje starostlivosť na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) ani umelú pľúcnu ventiláciu,“ skonštatovala Cenková. Ako dodala, všetci pacienti sú umiestnení v Internistickom monobloku. Na jeho prízemí sa nachádza aj miesto prvého kontaktu pre pacientov s podozrením na COVID-19. „V tomto najnovšom pavilóne s moderným vybavením, prístrojovou technikou a so vzduchotechnikou s filtráciou vzduchu sú a budú hospitalizovaní pacienti s potvrdenou nákazou,“ konkretizovala hovorkyňa.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ďalších 14 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19 sa nachádza v domácej karanténe, pričom u všetkých má ochorenie momentálne ľahký priebeh. V utorok do karantény pribudla dvojica mužov zo Sabinova vo veku 38 a 40 rokov. Obaja absolvovali pobyt v Nemecku a Švajčiarsku. Zdravotnícky personál FNsP v Prešove k 30. marcu odobral celkovo 420 vzoriek pacientom s podozrením na ochorenie COVID-19, negatívnych je 360 vzoriek. Čaká sa na potvrdenie 40 odobratých vzoriek.

Viac o téme: TestyNemocnicaPacientiPrešovKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu