Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Do povinnej karantény budú musieť ísť aj tí, ktorí prídu zo zahraničia individuálne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Aj Slováci, ktorí sa zo zahraničia vracajú individuálne, pôjdu do povinnej karantény v štátom určených zariadeniach. V nedeľu o tom informoval premiér Igor Matovič. Takáto povinná karanténa v zariadeniach sa naďalej bude týkať aj Slovákov, ktorí prichádzajú zo zahraničia hromadne, či už prostredníctvom autobusov a lietadiel.

Štát sa podľa predsedu vlády rozhodol pre štátom nariadenú povinnú karanténu pre Slovákov, ktorí sa zo zahraničia vracajú aj individuálne, lebo sa ukazuje, že viacerí sú schopní doniesť nový koronavírus niekde na Slovensko. "Nevidíme v rámci povinnej karantény rozdiel medzi hromadným a individuálnym návratom," spresnil Matovič.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Deklaruje, že chcú, aby mali dotknutí ľudia pobyt v karanténe čo najpríjemnejší a čo najkratší. Zhruba na siedmy deň pobytu sa im bude zisťovať, či sú pozitívni alebo negatívni na ochorenie COVID-19. "Nebudú tam musieť zostať plných 14 dní," podotkol Matovič. 

Koronavírus
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Avizuje, že disciplínu na hraniciach chce štát zabezpečiť v spolupráci s políciou. Ako podotkol, nebude platiť, že niekto z vracajúcich dá len čestné prehlásenie, že sa osobne dostaví do povinnej karantény. Premiér pripúšťa, že aj individuálne vracajúci sa Slováci zo zahraničia budú do zariadení, kde prečkajú v karanténe, presúvaní aj hromadne s policajným sprievodom.

Viac o téme: ZahraničieKaranténaIgor MatovičOĽaNOKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu