Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Minister zdravotníctva odvolal šéfku Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Ľubica Hlinková Zobraziť galériu (2)
Ľubica Hlinková (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Od nového ministra zdravotníctva Mareka Krajčího prišlo dnes prekvapivé rozhodnutie. Z funkcie totiž odvolal generálnu riaditeľku Všeobecnej zdravotnej poisťovne Ľubicu Hlinkovú.

Vo svojej funkcii skončila šéfka Všeobecnej zdravotnej poisťovne Ľubica Hlinková. Informovali o tom Správy RTVS na Facebooku. Hlinková ešte dnes pritom absolvovala tlačovku spoločne s premiérom Igorom Matovičom a ministrom Krajčím. Krátko po tom obdržala rozhodnutie o odvolaní z postu šéfky najväčšej poisťovne na Slovensku. 

Minister zdravotníctva odvolal šéfku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Poisťovňu chcú zefektívniť

Ministerstvo zdravotníctva medzičasom zverejnilo oficiálne stanovisko, v ktorom vysvetľuje svoje rozhodnutie. Malo sa tak stať z dôvodu identifikovania potreby zefektívnenia činnosti poisťovne v súvislosti s potrebou prijatia nevyhnutných opatrení zdravotnej poisťovne vyplývajúcich zo situácie ohľadom ochorenia Covid-19. "Minister zdravotníctva Marek Krajčí doterajšej generálnej riaditeľke VšZP Ľubici Hlinkovej ďakuje za odvedenú prácu a želá jej všetko dobré v ďalšom profesionálnom živote," informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Poverený riadením poisťovne bude až do výsledku riadneho výberového konania jeden z aktuálnych členov predstavenstva poisťovne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu