Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOĽBY 2020 Matovič očakáva, že parlamentné voľby rozhodnú doterajší nevoliči

Igor Matovič počas volebného aktu Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič počas volebného aktu (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

TRNAVA – Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič predpokladá, že o výsledku parlamentných volieb rozhodnú doterajší nevoliči, ktorí pôvodne stratili vieru v štát. Verí, že sa ich podarilo presvedčiť, aby prišli odovzdať svoj hlas. Povedal to krátko po tom, ako volil v jednom z volebných okrskov v Trnave. Voliť prišiel s manželkou Pavlínou a jednou z dcér.

V dnešných voľbách očakáva po dlhšom čase rekordnú účasť voličov. „Mojím cieľom bolo zobudiť spiaceho draka – nevoličov. Sú to dva milióny ľudí, ktorí stratili vieru v štát a mali pocit, že politika je pánske huncútstvo. Pevne verím, že títo ľudia prídu voliť a rozhodnú voľby,“ povedal Matovič.

Slovensko dnes podľa neho zažíva niečo ako nové povstanie, o čom svedčí množstvo správ, ktoré od rána dostáva. Vo volebnom okrsku na Mozartovej ulici v Trnave, kde spolu s manželkou volili, evidovali už okolo 10:00 dopoludnia dvadsaťpercentnú voličskú účasť, veľký záujem o voľby bolo vidieť v Trnave aj v iných volebných miestnostiach.

VOĽBY 2020 Matovič očakáva,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Matovič plánuje dnešný deň stráviť so svojou rodinou, na ktorú mal v poslednom období málo času, manželku a dcéry pozval na koláčik. Po 22:00 bude v Mestskej športovej hale v Trnave, kde bude mať OĽaNO svoj volebný štáb. Pavlína Matovičová na otázku, či by si vedela predstaviť svojho manžela ako predsedu vlády povedala, že pre ňu bude vždy v prvom rade manžel, premiérom by bol pre všetkých ostatných.

VOĽBY 2020 Matovič očakáva,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Matovičovci po opustení volebnej miestnosti podpísali aktivistom petíciu Lesoochranárskeho zoskupenia VLK Za lepšiu ochranu prírody, ktorej cieľom je vyhlásenie určitej časti slovenských lesov za bezzásahové územie, v ktorom by neboli povolené žiadne zásahy človeka.

VOĽBY 2020 Matovič očakáva,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Viac o téme: Igor MatovičObyčajní ľudiaVoľby 2020Nevoliči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu