Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záhadné zmiznutie Tomáša v Škótsku: Slovák chcel zdolať najvyšší vrch, päť dní je nezvestný

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Ďalšia slovenská rodina prežíva poriadne krušné chvíle. Dôvodom je strach o ich blízkeho Tomáša, ktorý odcestoval do zahraničia a zľahla sa po ňom zem. Poslednú správu poslal vo štvrtok 20. februára, kedy chcel zdolať horu Ben Nevis. Ide o najvyšší vrch Škótska.

Tomáš Gafrik podľa dostupných informácií smeroval do Škótska na hory. V čase, keď dal o sebe naposledy vedieť, bol približne 400 metrov pod vrcholom spomínaného Ben Nevis. Portál BBC uvádza, že na sociálnej sieti zverejnil krátke video. Odvtedy sa s ním nik nevie spojiť.

Záhadné zmiznutie Tomáša v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Po Slovákovi v nedeľu pátralo dvadsaťsedem členov záchranného tímu Lochaber Mountain Rescue Team. Pripojili sa aj ďalší 12 záchranári z iných tímov. V lokalite ho hľadali niekoľko hodín, no akcia nepriniesla úspech.

"Oblasť, ktorú prehľadávajú, je obrovská, takže akákoľvek lepšia lokalizácia nám môže pomôcť," napísala na sociálnej sieti Tomášova sestra Jana. 

Podľa informácií miestnej horskej záchrannej služby pátranie po nezvestnom sťažuje zlé počasie, najmä silný vietor. 

V prípade, že máte akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť k vypátraniu Tomáša, napíšte nám na tipy@topky.sk alebo na našu facebookovú stránku. Informácie posunieme rodine. Ak sa nachádzate v zahraničí obrátiť sa môžete na škótsku políciu.

Viac o téme: NezvestnýSlovákŠkótsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu