Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VOĽBY 2020 Kiššová si sype popol na hlavu: Návrat k SaS! Kto je bez chyby? Pýta sa bývalá členka

Jana Kiššová sa vracia k SaS - volebne. Zobraziť galériu (2)
Jana Kiššová sa vracia k SaS - volebne. (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/Jana Kiššová)

BRATISLAVA - Bývalá a zakladajúca členka liberálnej Slobody a Solidarity Jana Kiššová opäť po dlhšej dobe prehovorila, tentokrát to všetkých prekvapilo. Ohlásila totiž návrat k SaS, no len z pohľadu voliča, keďže na návrat do strany je už neskoro.

Kiššová rady SaS opustila ešte v októbri 2019, kedy sa podľa nej "lámali charaktery". "Dnes s úžasom sledujem, ako ďaleko sme v SaS tieto ciele odsunuli a ako intenzívne, mimoriadne necitlivo a deštruktívne sa už celé mesiace venujeme sami sebe. Zlepšenie života občanov a dôvera voliča u nás prestala byť prioritou. Dnes už v SaS nepotrebujú bojovníkov proti korupcii a mafii, ani odborníkov, ktorí celé desaťročie tvorili program a v prvej línii ho obhajovali," písala ešte koncom minulého roka na Facebooku Kiššová

Precitnutie po incidente galkovcov?

Je známe, že skupinka okolo Ľubomíra Galka, vrátane Jany Kiššovej, sa po odchode z SaS dala na dráhu Demokratickej strany. Z tej Kiššová tiež odstúpila a nie je ani na kandidátnej listine týchto volieb. Najnovšie video vydáva práve v čase, kedy sa galkovci podieľali na otvorení schôdze o 13. dôchodku, dvojnásobných prídavkoch na deti či rušení diaľničných známok.

Späť k svojim koreňom

"Otázku koho budem voliť naozaj intenzívne riešim," hovorí na videu Kiššová. "V posledných mesiacoch som na túto otázku nedokázala odpovedať ani sama sebe. Možno dnes mnohých prekvapím, ak poviem, že predsa len budem voliť stranu SaS," priznala nečakane Kiššová.

Robí tak napriek tomu, že z tejto strany pred niekoľkými mesiacmi odišla a napriek tomu, že aj dnes má množstvo výhrad. "Ale kto je bez chyby? Vy? Oni? Ja?" pýta sa vo videu zakladajúca členka SaS. Sama uzatvára, že bez chyby nie je naozaj nikto a pochválila aj program sulíkovcov. Z kandidátov vyzdvihla Jána Oravca a z konkurenčného OĽaNO Eduarda Hegera.

Všimol si to aj šéf SaS

Krátko po zverejnení videa sa objavili aj ďakovné slova Richarda Sulíka, ktorý ocenil, že sa Kiššová napokon rozhodla pre Slobodu a Solidaritu.

VOĽBY 2020 Kiššová si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

Viac o téme: SaSRichard SulíkJana Kiššová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu