Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pravé dámy v parlamente: Ostrá hádka medzi poslankyňami! VIDEO Lietali vulgárne gestá

Ostrá výmen názorov medzi Janou Vaľovou a Janou Cigánikovou vyvrcholila neslušnými gestami.
Ostrá výmen názorov medzi Janou Vaľovou a Janou Cigánikovou vyvrcholila neslušnými gestami. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - To, čo sa deje posledné dni na pôde parlamentu, sa v niektorých momentoch dá nazvať aj cirkusom. Najskôr rečnícky pult dva dni blokovala časť opozície, ktorá tam aj nocovala, potom sa v sále strhla ostrá výmena názorov. Paradoxne, medzi dvoma ženami.

V posledné dni je v parlamente skutočne rušno. Jeho predseda Andrej Danko však prekabátil opozíciu, ktorá blokovala rečnícky pult tým, že si priniesol ďalšie dva. Poslanci na čele s Miroslavom Beblavým tak rokovaciu sálu opustili. K večeru sa situácia vyostrovala a hádka medzi poslankyňou Smeru Janou Vaľovou a poslankyňou SaS skončila vulgárnymi gestami. 

Ja nie som zmätená

K slovu sa tak dostali ostatní a teda padali poriadne ostré výčitky na jednu aj druhú stranu. Skutočná šou však nastala, keď sa mikrofónu chytili dve dámy - Jana Vaľová a Jana Cigániková. Po prejavoch opozície sa o slovo prihlásila Vaľová. Jana Cigániková sa ozvala bez toho, aby sa prihlásila. „Prosím, nevykrikujte,“ povedala Vaľová. 

Cigániková sa neubránila vulgárnemu gestu:

Cigániková vs. Vaľová - prostredník

„Ja nie som zmätená,“ odpovedala Cigánikovej. „Zmätená ste vy, keď ste si dali dole nohavičky na bilboardoch," dodala. Andrej Danko všetkých zúfalo napomínal. „Hovorte k téme. Prosím, všetci slušne," povedal.

Vztýčený prostredník

Potom sa však k mikrofónu dostala Cigániková, ktorá hovorila o tom, že Smer chce rozdávať dôchodcom „z nakradnutých peňazí“. Cigániková svoj prejav zakončila vztýčeným prostredníkom. Vaľová to ihneď povedala Dankovi. „Teraz takto mi ukázala,“ povedala Vaľová a gesto zopakovala. Cigániková sa smiala. „To nemyslíte vážne,“ reagoval Danko, ktorý avizoval, že si vyžiada kamerové záznamy. Medzi ženami sa strhla ďalšia hádka kvôli vulgárnemu gestu a zúfalý Danko celú situáciu upokojoval. „Poprosím vás, verím, že takéto gestá sa tu neudiali.“

Čo predchádzalo vybičovaným emóciám si môžete pozrieť vo VIDEU:

Ďalší konflikt na mimoriadnej schôdzi, Cigánikovej gesto Vaľovú nepotešilo

Viac o téme: ParlamentMimoriadna schôdzaJana VaľováJana Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu