Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ROZHOVOR Tereza a Sabina o pekle plnom sexuálnych predátorov: Že majú dvanásť mužov vôbec netrápilo

(Zdroj: Facebook/V síti)

BRATISLAVA - Ukáž sa mi celá, prejdi sa po izbe, vyzleč sa, chceš ho vidieť? Tieto slová si herečky, ktoré stvárnili 12-ročné dievčatá v dokumente V sieti, vypočuli na dennej báze. Ich dôrazné upozornenie, že nie sú plnoleté, mužov neodradilo. Naopak ich to vôbec netrápilo. Už po pár vetách konverzáciu obrátili na sex. Tereza a Sabina prehovorili o tom, čo ich najviac šokovalo, aj ako sa pripravovali na náročnú úlohu.

Tri herečky, tri izby, 10 dní a 2458 sexuálnych predátorov. Tri dospelé ženy s detskými črtami dostávajú za úlohu prostredníctvom falošných profilov na sociálnych sieťach predstierať, že majú dvanásť rokov.

Šokujúci svet sexuálnych predátorov: Dievčatám (12) bez hanby ukázali penis, nachytali ich českí filmári

Česko-slovenský dokument z dielne režisérov Víta Klusáka a Barbory Chalupovej otvára tému zneužívania detí na internete, o ktorej sa hovorí len málo. A to aj napriek tomu, že deti sú "online" čoraz viac.

Herečky komunikovali so sexuálnymi predátormi celých desať dní vo filmovom ateliéri, kde pre každú tvorcovia vytvorili dôveryhodnú detskú izbu. Všetko snímali kamery. Ukázalo sa, že muži nielenže deťmi manipulujú, ale neváhajú ich aj vydierať a vyhrážať sa im. Práve preto niekoľko prípadov rieši česká polícia.

VIDEO: Nikdy neposielajte nahé fotky a zdôverte sa s problémom, odkazujú deťom herečky

Ako ale náročná úloha v dokumente, ktorým chceli filmári upozorniť na tabuizovanú tému, zmenila životy samotných predstaviteliek? Čo ich najviac zaskočilo a ako sa pripravovali na stvárnenie školáčok, porozprávali vo videu.

Herečky z dokumentu V sieti o sexuálnych predátoroch

 A čo by odkázali deťom, ktoré sa ocitli v podobne náročnej situácii? Ich úprimné slová si vypočujte nižšie.

Silný odkaz herečiek z filmu V sieti deťom, ktoré padli do pasce sexuálnych predátorov (Zdroj: Topky:Maarty)

Dokument tvorcovia predstavili vo štvrtok v Bratislave. Na Slovensku bude mať premiéru 5. marca, bude prístupný pre divákov od 15 rokov. Od 19. marca ale príde do kín zostrihaná verzia pre deti od 12 rokov. Najsilnejšie momenty sú v nej doplnené o rady, návody a komentáre herečiek, ktoré si peklom v podobe sexuálneho obťažovania, vydierania a vyhrážania samé prešli.

Viac o téme: FilmDokumentSexuálni predátoriV sieti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu