Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOĽBY 2020 Fico definitívne hádže Bugára cez palubu: Tridsať rokov sa vraj flákal!

Béla Bugár a Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Béla Bugár a Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Okrem dnešného a včerajšieho blokovania rečníckeho pultu v parlamente bola dnes pozoruhodná ešte ďalšia vec. Robert Fico mal spolu s klubom Smeru tlačovú konferenciu k samotnému blokovaniu schôdze a samotnému 13. dôchodku. Pomedzi to spomenul aj koaličného partnera Bélu Bugára a veru, nenechal na ňom jednu nitku suchú.

Bugárovci už totiž pred začiatkom schôdze, ktorá oficiálne bola otvorená už v utorok aj za pomoci galkovcov z Demokratickej strany, avizovali, že nepodporia zvolanie tejto schôdze. Predseda vládneho Smeru si tento prístup koaličného partnera Most-Híd vysvetlil po svojom.

VOĽBY 2020 Fico definitívne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Bugár schôdzu nepodporil

Napriek tomu, že Fico v roku 2016 hovoril o stabilnej vláde, ktorú vytváral ešte za pomoci strany Sieť Radoslava Procházku, či aj spomínaného Mostu-Híd na čele s Bugárom, dnes a karta obrátila. Bugár totiž predtým nechcel podporiť mimoriadnu schôdzu, pretože hovoril aj o vyrubení viac ako 800-miliónovej sekery v štátnom rozpočte pre novú vládu, ktorá podľa neho vznikne zavedením sociálnych balíčkov Smeru a zámermi SNS zrušiť diaľničné známky.

Tridsať rokov sa váľal v parlamente, teraz prišli výsledky

"Béla Bugár nám jasne povedal, že on už s nami nie je," skonštatoval na dnešnej tlačovej konferencii Fico. Ten dodal, že ho naozaj prekvapuje, "keď štyri roky "bačoval" na najvýznamnejších rezortoch v tomto štáte a teraz bude hovoriť o Smere-SD, že by s touto stranou viac nikdy do vlády nešiel,". Fico si myslí, že Bugár už v parlamente nebude a odvoláva sa aj na posledné prieskumy verejnej mienky. "Za to si môže len on sám a nikto iný," vysvetlil Fico.

VOĽBY 2020 Fico definitívne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Nevie robiť politiku a 30 rokov sa váľať v parlamente a nič nerobiť - teraz prišli konkrétne výsledky," uzavrel Fico svoj postoj ku Bugárovi a spomenul tiež, že predseda Mostu-Híd sa dohodol s opozíciou, aby Smer nemal dostatok hlasov na otvorenie schôdze. "Béla Bugár sa dnes rozhodol, že bude šlapať vodu spolu s opozíciou, je to jeho rozhodnutie," dodal predseda Fico.

O stanovisko na Ficove slová sme požiadali aj stranu Most-Híd.

Celá stredajšia tlačová konferencia Smeru-SD:

Schôdza je podľa Fica legitímna, protestujúcich vyzval, aby nepokračovali v bláznovstve

Viac o téme: Robert FicoBéla Bugár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu