Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VOĽBY 2020 Robert Fico je šokovaný: Zneužívanie cez sociálnu sieť, v hlavnej úlohe peniaze

Predseda Smeru je nahnevaný kvôli správam, ktoré sa v týchto dňoch šíria sociálnymi sieťami v jeho mene. Zobraziť galériu (5)
Predseda Smeru je nahnevaný kvôli správam, ktoré sa v týchto dňoch šíria sociálnymi sieťami v jeho mene. (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Predseda Smeru v súčasnosti nie je vôbec nadšený tým, čo sa deje na sociálnej sieti Facebook. Cez aplikáciu Messenger totiž niekto zneužil jeho meno na šírenie správ, ktoré nikdy nepísal. V poslednom statuse o tom sám šéf Smeru píše a prípad označil za najhorší ľudský hyenizmus.

V správe sa bývalý premiér má pýtať ľudí, či už využili nový program financovania pre občanov. "Nie a to je aký?" pýta sa prekvapivo druhá strana na čo má fiktívny Fico reagovať dlhším popisovaním problematiky.

VOĽBY 2020 Robert Fico
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Pomoc "krajanom"

V konverzácii má osoba vystupujúca pod jeho menom vyzývať na možnosť finančne podporiť konkrétny projekt. "Ide o program pomoci pri financovaní, ktorý zaviedlo Slovensko v spolupráci s EÚ a ktorého cieľom je požišiavať peniaze všetkým krajanom, aby im pomohli vyriešiť niektoré problémy a iné potreby," odpisuje falošná osoba pod menom Robert.

VOĽBY 2020 Robert Fico
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Pomoc pre vaše osobné potreby

"Len som premýšľal o tom, či môžete pomôcť pre vaše osobné potreby. Ak vás to bude zaujímať, spojím sa s režisérom zodpovedným za tento program. Madam Cécilia Pena García, aby ste mali podmienky na rýchle využitie tohto programu," pokračuje správa ktorá mala prísť od bývalého predsedu slovenskej vlády.

VOĽBY 2020 Robert Fico
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

 

Fico je nepríjemne prekvapený

"Zneužívanie dôvery ľudí je podľa mňa najhorší ľudský hyenizmus. O to viac vtedy, keď sú v ťažkej životnej situácii, ktorá môže postihnúť každého z nás," myslí si Fico po tom, ako sa dozvedel o týchto správach. Dotknutú osobu dokonca sám vypátral a tému s ňou prebral. 

Fico osobu, ktorej mal niekto písať pod jeho menom, osobne vypátral a dané nedorozumenie jej vraj vysvetlil.
Zobraziť galériu (5)
Fico osobu, ktorej mal niekto písať pod jeho menom, osobne vypátral a dané nedorozumenie jej vraj vysvetlil.  (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

"Pani Mária Tatranská z Lúčky pri Levoči bola oklamaná falošnými správami na facebooku v mojom mene. Bola jej ponúknutá výhodná finančná pôžička v núdzi, pod podmienkou rýchlej finančnej odplaty. Vyrozprávala mi svoj príbeh, ktorý ma ľudsky zabolel a donútil okamžite konať. Hneď som ju kontaktoval a celú vec sme spoločne vyriešili," uzavrel Fico.

Viac o téme: ZneužitieSociálna sieťRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu