Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VOĽBY 2020 Mazurek pokračuje v šírení lží o zhromaždení v Levoči: Polícia ich vyvrátila už včera

Milan Mazurek napriek stanovisku polície šíri klamstvá Zobraziť galériu (3)
Milan Mazurek napriek stanovisku polície šíri klamstvá (Zdroj: Facebook/Milan Mazurek)

LEVOČA - Kotlebovci sa v týchto dňoch stretávajú s veľkým odporom počas svojich mítingov. Hádam jeden z najvýznamnejších mítingov sa (ne)odohral v meste Levoča, kde sa extrémistická strana dostala pod paľbu kritiky občanov na námestí.

Mazurek vo svojom prejave na námestí v Levoči hovoril o tom, že míting musia zrušiť, pretože by hrozili viaceré zranenia v dôsledku ozbrojených občanov (napr. nožmi alebo kameňmi) a údajne boli na takéto nebezpečenstvo upozornení policajnými zložkami.

Mazurek pokračuje v šírení jeho "pravdy"

Odsúdený exposlanec na sociálnej sieti zdieľa video, v ktorom naďalej tvrdí, že na námestí sa zhromažďovali nebezpeční osadníci. "V Levoči sme v utorok 21. januára 2020 chceli zorganizovať jeden z našich štandardných mítingov s obyvateľmi mesta. Už od začiatku však na miesto začali prichádzať po desiatkách nebezpeční osadníci, plní nenávisti a agresie. Z reproduktorov púšťali nahlas hudbu a vykrikovali hanlivé slová ešte dlho pred samotným začiatkom mítingu," píše v statuse Mazurek.

VOĽBY 2020 Mazurek pokračuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Milan Mazurek)

Za políciou mal ísť on sám

"Po tom, čo štátni policajti prišli a strávil som s nimi niekoľko minút rozhovorov v budove mestskej polície, mi bolo hneď jasné, že sa niečo z ich strany chystá. Po tom, čo na mieste boli už stovky agresívnych asociálov, ktorí narúšali stretnutie všetkými možnými spôsobmi, vrátane množstva vyhrážok zabitím, ktoré som si musel vypočuť, som opäť šiel za vedením poriadkovej polície, tentokrát však aj s kamerou a žiadal ich, aby tých ľudí vykázali a zabezpečili pokojný priebeh zhromaždenia, pretože napätie narastá každou sekundou," tvrdí Mazurek v príspevku.

Polícia chcela podľa Mazureka spustiť šarvátku

Policajné zložky mali mať dokonca podľa Mazureka záujem na tom, aby rozpútali nepokoje. "Okamžite mi bolo jasné, že polícia má záujem na tom, aby na mieste došlo k šarvátke a noviny tak mohli byť plné titulkov o "bitke" či "násilí" na mítingu Kotlebovcov... Bolo im jedno, že ohrozujú desiatky ľudí a obyvateľov Levoče... Pre naplnenie politických cieľov vedenia polície neváhali pokojne obetovať bezpečnosť prítomných bez najmenšieho zaváhania a s úsmevom na tvári," tvrdí Mazurek.

"Po tom, čo na miesto dorazil Kiska s ďalšími zlodejmi a liberálmi a celý dav osadníkov rozvášnil do nepríčetnosti sme museli urobiť všetko preto, aby na mieste nedošlo ku konfliktom a nikto nebol zranený," argumentuje zrušenie udalosti Mazurek. Mazurek sa neskôr skutočne postavil na tribúnu a oznámil, že celé zhromaždenie sa ruší, pretože by podľa Mazureka hrozilo fyzické nebezpečenstvo v dôsledku ozbrojených osadníkov.

VOĽBY 2020 Mazurek pokračuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Radoslav Maťaš)

Polícia vyvrátila informácie od kotlebovcov už včera

Dezinformačný status, ktorý dnes Mazurek opakovane šíri je v rozpore s tým, čo už včera vyhlásila polícia. "V súvislosti s konaním predvolebného zhromaždenia v Levoči počas priebehu tohto podujatia Policajný zbor nezaznamenal žiadne narušenie verejného poriadku a ani inú protiprávnu činnosť. Policajné hliadky nezadržali, nezaistili a ani nepredviedli žiadne osoby v súvislosti s konaním tohto zhromaždenia," píše sa na nástenke policajného zboru na sociálnej sieti.

Verzia, ktorú kotlebovci v čase rozpustenia mítingu šírili bola, že ľudia mali byť vyzbrojení kameňmi a niektorí mali vraj byť aj zadržaní. Kotlebovci spolu s KDŽP vraj míting ukončili na odporúčanie polície. "Taktiež policajné hliadky nezistili žiadne informácie k tomu, aby účastníci zhromaždenia mali pri sebe kamene, resp. iné útočné predmety. Žiadne osoby s mačetami a kameňmi neboli policajnými hliadkami zadržané. Policajný zbor nebol ani požiadaný o ukončenie zhromaždenia,"​ dementoval informácie policajný zbor.

Viac o téme: LevočaMilan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu