Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zima si dáva načas! Na Slovensko dorazí teplý vzduch, v tieto dni sa však predsa len objaví sneh

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Máme pred sebou posledný januárový víkend. Z predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) vyplýva, že v piatok k nám začne prúdiť teplý vzduch. Plusové denné teploty sa očakávajú aj v sobotu i nedeľu.

Vo štvrtok sa nad Alpami osamostatní tlaková výš, ktorej stred sa presunie cez našu oblasť nad Balkán.


Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na predpovede.sk.


Neočakávajú sa nijaké zrážky. Najvyššia denná teplota dovŕši 0 až 5 stupňov, na juhu bude ojedinele aj teplejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo -2 stupne. Fúkať bude slabý, na východe spočiatku severozápadný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Piatok

Stred tlakovej výše sa presunie nad čiernomorskú oblasť a Turecko a po jej zadnej strane k nám začne prúdiť vo vyšších vrstvách ovzdušia od západu teplý vzduch.

Meteorológovia hlásia jasno až polojasno. V nižších polohách sa bude miestami tvoriť nízka oblačnosť alebo hmla. Ojedinele sa očakáva mrholenie alebo slabé sneženie.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí -2 až -7, v dolinách a kotlinách miestami na -8 až -13 stupňov. Počas dňa sa teplota vyšplhá na 2 až 7 stupňov, pri hmle alebo nízkej oblačnosti sa bude pohybovať okolo nuly. Vietor bude iba slabý, postupne miestami treba rátať s juhovýchodným až južným vetrom, ktorý dosiahne rýchlosť 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Sobota

V teplom vzduchu k nám bude od juhovýchodu zasahovať výbežok tlakovej výše.

Bude zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto. Ojedinele treba počítať s mrholením alebo so slabým snežením. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách bude jasno až polojasno.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na -3 až -8, v údoliach pri malej oblačnosti na -8 až -13 stupňov. Najvyššia denná teplota dovŕši -2 až 3, pri slnečnom počasí aj okolo 5 stupňov. Zavládne bezvetrie alebo bude pofukovať len slabý vietor.

Nedeľa

Cez strednú Európu sa bude ďalej smerom na východ presúvať plytká brázda nízkeho tlaku vzduchu.

Počasie sa veľmi nezmení. Aj v nedeľu treba rátať s oblačným až zamračeným počasím, lokálne bude hmlisto. Spočiatku sa ojedinele vyskytne aj zmenšená oblačnosť. Miestami sa očakávajú slabé zrážky, tie môžu byť i mrznúce.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na -1 až -6, v údoliach ojedinele na približne -8 stupňov. V priebehu dňa sa teplota vyšplhá na -1 až 5 stupňov.

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu