Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Incident ministra Sólymosa v uliciach Bratislavy: Premiér žiada ospravedlnenie!

László Sólymos mal s bratom v ázijskej reštaurácii urobiť poriadne faux pas Zobraziť galériu (5)
László Sólymos mal s bratom v ázijskej reštaurácii urobiť poriadne faux pas (Zdroj: Facebook/Polícia, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Krik, agresivita a rozbité sklo! Tak vyzeral podvečer v jednej z ulíc bratislavského centra. Dvaja podnapití muži spôsobili taký rozruch, že musela zasiahnuť polícia. Ukázalo sa však, že nejde o hocikoho – jedným z dvoch aktérov mal byť totiž sám minister životného prostredia a podpredseda vlády SR, László Sólymos.

Podľa informácií Plus 7 dní prišlo k incidentu pred čínskou reštauráciou. Zdá sa, že minister sa v nej so svojím prísediacim ostro pohádal a došlo aj na vyhrážky a rany. Zaútočiť mal dokonca aj na Číňanov, ktorí v prevádzke pracovali. Počas sporu oboch aktérov sa rozbili aj sklenené dvere.

László Sólymos mal podľa dostupných informácií vykrikovať: „Som minister životného prostredia!“  Zrejme bol pod vplyvom alkoholu.

Minister však podľa našich informácií prežíval ťažkú životnú situáciu, keďže mu umiera mama.

Do redakcie sa nám prihlásil náhodný svedok incidentu, ktorý si neželá byť menovaný. „Šiel som úplne náhodou okolo a videl podnapitého ministra László Solymosa, ako sa na ulici háda s policajtom. Bolo to dosť dramatické. Minister povedal policajtovi, že mu práve zomiera matka a ten mu dosť chladne odpovedal, že to ho vôbec nezaujíma. Vyznelo to divne až sa mi zdalo, že ministra provokuje. Ten sa následne aj naozaj rozzúril a takmer došlo ku incidentu“. 

Premiér žiada okamžité vysvetlenie

O incidente sa informácie doniesli až na Úrad vlády SR. "Predseda vlády SR Peter Pellegrini je znepokojený medializovanými nočnými udalosťami zo strany ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa. Premiér hovoril s ministrom a požiadal ho, aby predstúpil pred verejnosť, vysvetlil svoje správanie a ospravedlnil sa," vyjadril sa premiér.

Vyjadrenie po sneme strany
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

O pol dvanástej doobedu sa minister životného prostredia a podpredseda vlády SR László Sólymos rozhodol, že podáva demisiu. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii v reakcii na jeho stredajší (22. 1.) incident. Za svoj skutok sa zároveň ospravedlnil. 

Krok oceňuje premiér a prezidentka demisiu príjme

Predseda vlády Pellegrini oceňuje krok ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd) ako gesto politickej kultúry. Uviedol to v reakcii na jeho demisiu. Informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Premiér Peter Pellegrini a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Koláž - SITA)

Prezidentka je v Izraeli

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd). O tom, koho poverí riadením rezortu, bude informovať na budúci týždeň. Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. Prezidentka SR je momentálne na návšteve Izraela, avšak udržuje kontakt s predsedom vlády SR Petrom Pellegrinim (Smer-SD). Ten sa vo štvrtok vyjadril, že oceňuje krok ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa ako gesto politickej kultúry.

Polícia vydala stanovisko

O incidente už na sociálnej sieti informovala aj polícia. "Včera krátko po 17.00 hod sme prijali na linke 158 oznámenie o výtržnosti v priestoroch ázijskej reštaurácie na Laurinskej ulici v Bratislave. Podľa doterajších informácií dvaja muži slovne ako aj fyzicky napadli personál tejto reštaurácie, pričom po ich vykázaní jeden z mužov poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí tejto reštaurácie. Po príchode hliadka PZ dvoch mužov - L.S. a Z.S. obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie," píšu policajné zložky.

László Sólymos
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


Polícia dokonca iniciuje trestné stíhanie. "Poškodením sklenenej výplne dverí bola spôsobená škoda vo výške cca. 1.000 ,- € a zároveň bol jeden zamestnanec reštaurácie privolanou RZP prevezený k ošetreniu do jednej z bratislavských nemocníc. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja muži prepustení," uzavreli štátne orgány.

Viac o téme: László Sólymos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu