Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovičovci sa vybrali za Počiatkom: VIDEO Výlet do Francúzska a protest pred vilou exministra

Matovičovci sa vybrali do Francúzska Zobraziť galériu (3)
Matovičovci sa vybrali do Francúzska (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher, Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti)

CANNES - Posledné zverejnené video medzi bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom a bývalým ministrom financií Jánom Počiatkom, na ktorom sa obidvaja rozprávali o kauze Tipos či Lemikon je stále aktuálnou témou. Predstaviteľov OĽaNO nahnevalo nielen samotné video, ale aj prepustenie Trnku. Tí sa dnes vybrali protestovať priamo pred Počiatkovu vilu vo francúzskom Cannes.

Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti už ráno cez tlačovú správu avizovali protest v zahraničnom Cannes, kde sa nachádza vila exministra financií a dopravy Jána Počiatka. Hnutie sa rozhodlo protestovať pred jeho vilou.

Na bránu potom nalepili viacero papierov s nadpisom Majetok Slovenskej republiky. Počiatek podľa členov OĽaNO v Cannes dnes vystupuje pod menom Michelle. Do Francúzska sa dnes okrem Igora Matoviča vybral aj Eduard Heger či Kristian Čekovský. "Bonjour, dobrí ľudia na Slovensko," začal príznačne svoj živý vstup na sociálnej sieti Matovič.

Vila v miliónovej štvrti

"Prišli sme sem preto, lebo sme sa dozvedeli, že Ján Počiatek si tu kúpil lukratívnu haciendu," hovorí vo videu Matovič, ktorý sa dnes s kolegami vybral do mesta slávnych filmových festivalov. Matovič zmieňuje, že sa nachádzajú vo štvrti miliónových domov. "Kúpil si ho človek, ktorý si v živote toľko peňazí nezarobil legálnym spôsobom," poznamenal Matovič, pričom dodal, že nestoja priamo pred jeho domom, lebo tam nemajú dobrý signál.

Členovia OĽaNO pred vilou Jána Počiatka
Zobraziť galériu (3)
Členovia OĽaNO pred vilou Jána Počiatka  (Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti)

Akýsi Michelle a skorumpovaný SBS-kár

Obyčajní ľudia hovoria o tom,  že keď sa v tunajších končinách na Počiatka pýtali, nikto im nevedel povedať, o koho ide. Všetci zmieňujú len meno "Michelle". To je podľa členov OĽaNO nová identita Jána Počiatka. "On si na francúzskej riviére nechá hovoriť "Michelle" a SBS-károvi dva domy vedľa nosí fľašu vína, aby jemu strážil dom. Počiatek je schopný skorumpovať aj tu SBS-kára," povedal Matovič na videu.

Matovič lepí na bránu vily papier s popisom Majetok Slovenskej republiky
Zobraziť galériu (3)
Matovič lepí na bránu vily papier s popisom Majetok Slovenskej republiky  (Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti)

Líder OĽaNO tiež hovorí, že spomínaný Michelle si údajne nepraje, aby sa skupina poslancov pohybovala okolo jeho domu, lebo na nich zavolá políciu. "SBS-kár zavolal Michellovi a Michelle povedal, aby sme sa tu nepohybovali," tvrdí Matovič. Ten počas videa sústavne referoval kauzy, v ktorých má mať bývalý šéf rezortu financií prsty. "Pevne verím, že 29. febrúara takýmto ľuďom urobíme koniec, uzavrel Matovič.

Viac o téme: VilaIgor MatovičCannesJán PočiatekOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu