Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Po vojne o moc na bratislavskej fakulte...Ďalší problém: Firma spájaná so Štefunkom dlží za nájomné

Ivan Štefunko Zobraziť galériu (3)
Ivan Štefunko (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Na Fakulte informatiky a informačných technológií v Bratislave to majú v posledných dňoch hektické. Po tom, ako vedenie Fakulty ukončilo 9. 1. pracovný pomer s bývalou dekankou fakulty Máriou Bielikovou, vznikla petícia, ktorá vyzýva dekana fakulty Ivana Kotuliaka, aby okamžite zrušil výpoveď Bielikovej. Fakulta má mať však aj problém v podobe dlhu.

V roku 2012 si firma Monogram Technologies podľa nájomnej zmluvy prenajala nebytové prietory od Fakulty informatiky a informačných technológií. Predmetom nájmu bol nebytový priestor o výmere 1455,09 m2 a vykurovací priestor je 1324 m2. Firma ho mala využívať ako sídlo. Nájomná zmluva bola uzatvorená na dobu určitú, teda na jeden rok.

Nájomná zmluva
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Celková výška nájmu mala byť za rok 57-tisíc eur. Podľa našich informácií je však firma Monogram Technologies Fakulte stále dlžná celú čiastku. 

Prepojenie na Štefunka

Vo firme Monogram Technologies je zainteresovaný aj podpredseda strany Progresívne Slovensko Ivan Štefunko, ktoré sme aj oslovili, ale nevyjadril sa. Podľa vysvetlenia na stránke PS bol štvrtinovým vlastníkom firmy, ktorá Monogram Technologies vlastní. Po škandále o podozrivých tendroch na vedu, o ktorom informoval portál Aktuality, mal Štefunko svoj podiel predať. 

"Nikdy nepodpísal, neschválil a nepodporil nijakú neetickú praktiku v žiadnych zo svojich spoločností. Z firmy Monogram Technologies si nikdy za tieto obchody nevzal a ani si nebude brať zisk. Aj na základe týchto skutočností sa Ivan Štefunko rozhodol predať svoje podiely v spoločnosti, ktorá je akcionárom v Monogram Technologies. Nie je to však jednoduchá záležitosť pre zložitosť zmlúv a procesov v investorských spoločnostiach ako je táto, tento proces trvá mesiace," píše sa na stranke Progresívneho Slovenska. 

Niekoľkotisícový dlh firmy Monogram nám potvrdil zdroj z fakulty, škola sa však k téme oficiálne nevyjadrila. "K dnešnému dňu dlh nie je vyplatený," prezradil náš zdroj.

Viac o téme: PeniazeVysoká školaPSFIITIvan Štefunko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu