Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zlá správa pre vodičov! FOTO V druhej polovici týždňa sa počasie zhorší, dorazí snehová nádielka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Polícia SR, Tip čitateľa,)

BRATISLAVA – Slovensko sa ponorilo do hmly. Hmlisté a oblačné počasie nás bude sprevádzať v prvej polovici tohto týždňa. Následne dorazí ďalšia vlna sneženia. V nižších polohách sa však očakávajú kvapalné či zmiešané zrážky, ojedinele si preto treba dať pozor aj na mrznúce zrážky.

V pondelok ráno bola hmla s dohľadnosťou 50 až 200 metrov na celom území. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred ňou vydal prvý výstražný stupeň.

SHMÚ
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Hmla má negatívny vplyv na dohľadnosť, preto je postrachom vodičov. Snímka zachytáva dnešnú situáciu v hlavnom meste.
Zobraziť galériu (8)
Hmla má negatívny vplyv na dohľadnosť, preto je postrachom vodičov. Snímka zachytáva dnešnú situáciu v hlavnom meste.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Vodiči, pozor: Na väčšine územia Slovenska hrozí ráno hmla a poľadovica

„Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedol ústav. SHMÚ zároveň vydal aj prvostupňové varovanie pred poľadovicou. Vzťahovalo sa na okresy Banskobystrického, Žilinského, Košického, Trenčianskeho a Prešovského kraja.   

SHMÚ
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pozrite si predpoveď na tento týždeň: Takáto predpoveď počasia nás čaká najbližšie dni: Slováci, od štvrtka si pripravte pevné nervy

Zlá správa pre vodičov!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

V druhej polovici týždňa sa počasie zhorší

Ako avizovali meteorológovia z iMeteo.sk, prvá polovica tohto týždňa sa bude niesť v znamení oblačného a hmlistého počasia. „V utorok počasie bude pod vplyvom frontu, ktorý na naše územie prinesie aj dážď,“ predpokladajú odborníci. Tí sneženie očakávajú len na horách, a preto sa snehová pokrývka z nižších polôh vytratí.

Zlá správa pre vodičov!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„V stredu sa očakáva prechodné zlepšenie počasia, nakoľko by sa cez našu oblasť mala presúvať tlaková výš, ale už vo štvrtok sa počasie opäť zhorší,“ načrtli meteorológovia. Cez našu oblasť totiž začnú postupovať jednotlivé frontálne vlny, ktoré prinesú zrážky a postupne aj ochladenie.

Vždy aktuálnu predpoveď počasia nájdete na predpovede.sk.  

Bude snežiť

V druhej polovici týždňa dorazí sneženie. „Hranica sneženia začne do nižších polôh klesať už vo štvrtok. Zrážky sa potom očakávajú až do konca týždňa,“ uviedli odborníci na počasie. Meteorológovia však sneženie neočakávajú v nížinách.

Smer Oravice.
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

„Hranica sneženia by sa mala pohybovať premenlivo od 300 do 500 m n. m. V nižších polohách sa očakávajú zrážky kvapalné, či zmiešané,“ doplnili s tým, že ojedinele si treba dať pozor aj na mrznúce zrážky.

Viac o téme: SneženiePredpoveďOchladenieVýstrahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu