Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bezpečnostná kamera reštaurácie zachytila moment výbuchu v prešovskej bytovke: Dve desivé VIDEÁ

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Al Dente restaurant)

PREŠOV - Bezpečnostnej kamere v reštaurácii, ktorá sa nachádza neďaleko poškodeného prešovského paneláku, sa podarilo zachytiť výbuch plynu. Nešťastie si podľa oficiálnych správ doteraz vyžiadalo sedem obetí, tento počet bude ale ešte stúpať. Navyše sa objavili informácie o tom, že v bytovke došlo k viacerým vážnym porušeniam bezpčnostných predpisov.

Reštaurácia Al Dente, nachádzajúca sa pár desiatok metrov od osudnej bytovky, zverejnila video, ktoré zachytilo explóziu. Na záberoch vidno ešte nepoškodený dom, po pár sekundách ale nastal výbuch a následne sa zrútili vrchné časti paneláka. 

Prečítajte si aj Zarážajúce správy o prešovskom paneláku: Zhrození hasiči, boli v ňom porušené predpisy!

Stravovacie zariadenie týmto reaguje na nevhodné reakcie ľudí, ktorí nevedeli pochopiť, prečo majú zatvorené. "Tu je krátke video zo včerajšej tragickej udalosti, ktorú zachytila naša bezpečnostná kamera. Uverejňujeme ho pre tých, ktorí nevedeli pochopiť, prečo sme mali zatvorené," píše sa v ich vyjadrení na Facebooku. 

Bezpečnostná kamera reštaurácie zachytila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - František Iván)

Bezpečnostná kamera reštaurácie zachytila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - František Iván)

Objavilo sa druhé video z rovnakej reštaurácie, ktoré zachytáva moment výbuchu v bytovke. Jeho svedkami sa okrem iných ľudí stala dvojica s malým dieťaťom, ktorá sa nachádzala neďaleko. Mladík po explózii očividne hneď volal na tiesňovú linku, aby im oznámil, čo sa stalo. Krátko nato na miesto dorazila polícia. 

Plyn vybuchol v piatok v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Hasiči zasahovali celú noc, požiar zlikvidovali v sobotu ráno. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Premiér Peter Pellegrini avizoval, že mesto dostane na riešenie situácie z rezervy predsedu vlády milión eur. Mesto Prešov zverejnilo číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici. Zbierku podporila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Číslo účtu je SK90 7500 0000 0040 0859 1229. K platbe treba uviesť variabilný symbol 6122019. Polícia zároveň varovala pred možným zneužitím prešovského tragického výbuchu v paneláku a falošnými účtami zbierky.

Viac o téme: TragédiaPrešovVýbuch plynuPrešovský panelák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu