Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bývalý generálny prokurátor Trnka vypovedal v kauze nahrávky s Marianom Kočnerom

Dobroslav Trnka a Marian Kočner
Dobroslav Trnka a Marian Kočner (Zdroj: Topky/Maarty, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka vypovedal v kauze nahrávky s Marianom Kočnerom Informoval o tom spravodajský portál televízie Joj Noviny.sk. Podľa televízie Trnka vypovedal takmer štyri hodiny.

„Polícia preveruje obsah zaistenej nahrávky medzi dvomi osobami, ktorých hlasy sú podobné s hlasmi Mariana K. a Dobroslava Trnku. Obsah rozhovoru naznačuje obchodovanie s nahrávkou Gorila,“ píše portál. Podľa nahrávky Marian K.očner Trnkovi vulgárne nadáva, pretože sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka.

Podľa zdroja oboznamovaného s vyšetrovaním polície Trnka vypovedal na východe Slovenska pred vyšetrovateľmi NAKA pre preverovanie korupcie. K údajnej nahrávke Mariana Kočnera mali byť podľa portálu noviny.sk vypočutí aj ďalší ľudia. Konkrétne osoby, ktoré Marian Kočner pri vulgárnom rozhovore s Trnkom spomína a ktoré mali s nahrávkou Gorily snahu vydierať finančníka Haščáka.

Hovorca finančnej skupiny Penta Martin Danko pre televíziu Joj potvrdil, že Haščák už vypovedal na polícii. „K výpovedi došlo cca pred desiatimi dňami u príslušného vyšetrovateľa, myslím, že to bolo v Košiciach. Pán Haščák podľa mojich informácií zopakoval, čo sme uviedli vo verejnom stanovisku. To znamená, že ho nikdy nikto žiadnymi nahrávkami nevydieral,“ uviedol Danko.

Trnku pre podozrivú nahrávku o údajnom pokuse vydierať Haščáka nahrávkou Gorily musel zbaviť mlčanlivosti generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Podarilo sa to až na druhý pokus.

Viac o téme: Dobroslav TrnkaNahrávka Gorila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu