Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Posledné zbohom obetiam tragickej nehody pri Nitre: Dnes sa lúčili v Jelenci

Autobus po nehode
Autobus po nehode (Zdroj: FB/Odťahová služba SOSTEAM)

NITRA - Vo farskom kostole sv. Štefana Uhorského v Kolíňanoch pri Nitre odslúžili v nedeľu nitriansky diecézny biskup Mons. Viliam Judák s miestnymi kňazmi za účasti najbližších príbuzných zádušnú svätú omšu za obete tragickej nehody, ktorá sa stala 13. novembra pri Nitre a pri ktorej zahynulo 12 ľudí. Informoval o tom hovorca Nitrianskeho biskupstva Tibor Ujlacký.

Biskup sa prítomným prihovoril v homílii myšlienkami, v ktorých sa snažil dať návod, ako v pokore pochopiť, že v smrti je "ukryté tajomstvo života". Pozostalých povzbudil, že životy, bolesť a smrť ich drahých zosnulých nájdu u Boha svoj zmysel a oni s nimi môžu naďalej viesť rozhovory, sprístupňovať ich odkazy v modlitbách a zveľaďovať to, čo nedokončili.

Popoludní v obci Jelenec biskup osobne predsedal aj pohrebným obradom so svätou omšou na miestnom cintoríne a odprevadil na poslednej ceste tri mladé dievčatá z obce. Spomenul rok 2017, keď v tejto farnosti vysluhoval sviatosť birmovania mladým ľuďom, medzi ktorými boli aj zosnulé dievčatá Denisa, Natália a Veronika, z ktorých, ako povedal Judák, každá dostala od Boha dary, ktoré určite primerane zveľaďovala, plánovala svoj život a s nádejou sa pozerala do budúcnosti.

Nitriansky diecézny biskup po osobnej službe v intervenčnom krízovom tíme zriadenom v deň tragickej havárie takto prejavil aj poslednú službu cirkvi obetiam havárie a ich pozostalým a snažil sa zmierniť žiaľ a prejaviť blízkosť pri náhlej a nečakanej strate, ktorá otriasla rodinami zosnulých, ale aj verejnosťou na celom Slovensku.

Viac o téme: TragédiaOmšaDopravná nehodaNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu