Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nehoda pri Nitre je jednou z najtragickejších na Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Denisa Saková)

NITRA - Prehľad najtragickejších dopravných nehôd na slovenských (dnes pri Nitre zomrelo najmenej 13 ľudí; zoradený podľa počtu obetí):

17 obetí:

6. júla 1995 - Český autobus Karosa firmy Modelárna z Nemošic na Pardubicku vo veľkej rýchlosti narazil pri Kolároviciach v okrese Bytča do zvodidiel, letel asi 35 metrov vzduchom a dopadol do hĺbky 15 metrov, kde narazil do protisvahu. Nehoda si na mieste vyžiadala 16 mŕtvych a 29 zranených; jeden zo zranených zomrel 15. júla v nemocnici.

13 obetí:

3. augusta 2003 - Trinásť ľudských životov si vyžiadala tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala pri Gelnici na východe Slovenska. Autobus s miestnymi pútnikmi, ktorí išli na náboženskú slávnosť na vrch Úhorná, zišiel z úzkej lesnej vozovky, niekoľkokrát sa prevrátil a skončil na streche.

Nehoda v Úhornej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Milan Kapusta)

12 obetí:

21. februára 2009 - Zrážka osobného vlaku a autobusu pri obci Polomka neďaleko Brezna si vyžiadala dvanásť obetí a dve desiatky zranených.

Nehoda v Polomke
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

13. novembra 2019 - Dvanásť ľudí neprežilo zrážku nákladného auta a autobusu pri Nitre na juhu Slovenska. V autobuse podľa médií boli stredoškoláci. Ďalších 17 osôb bolo zranených.

Nehoda pri Nitre je
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Odťahová služba SOSTEAM)

Deväť obetí:

12. novembra 1987 - Zrážka osobného vlaku s nákladným automobilom na prejazde medzi Komárnom a Zlatná na Ostrove si vyžiadala deväť obetí a tri ťažko zranených.

Osem obetí:

14. októbra 2017 - Po zrážke mikrobusu s kamiónom zomrelo osem ľudí, ďalšia osoba utrpela zranenia; medzi mŕtvymi bolo sedem opatrovateliek, ktoré sa vracali z Rakúska.

Nehoda dodávky s opatrovateľkami
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - HaZZ)

Viac o téme: NehodyObeteSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu