Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dáva nám jeseň zbohom? PREDPOVEĎ na ďalší týždeň, v pondelok poriadne zaprší a očakáva sa prvý sneh

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Zdá sa, že nás začiatok týždňa prekvapí výdatným dažďom a to nie je všetko. Podľa všetkého budeme v pondelok na niektorých miestach aj svedkami sneženia, čo zrejme predznamenáva to, že jesenné ročné obdobie je pomaly na ústupe a my by sme sa teda rozhodne nemali zabudnúť poriadne obliecť.

Pondelok

V pondelok dorazí ďalšia vlna dažďa, môže aj snežiť. Informuje o tom portál iMeteo.sk s tým, že v pondelok dorazia nad slovenské územie od juhu ďalšie zrážky. Postupne sa rozprší na strednom, ale aj východnom Slovensku. Zrážok bude postupne pribúdať a vyskytovať sa budú až do večera.

Denné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí siedmich až desiatich stupňov Celzia.

„Počas dňa k nám od začne za studeným frontom prúdiť od západu studený vzduch, ktorý sa prejaví najmä na horách a na severe Slovenska. V týchto oblastiach sa môže prechodne vyskytnúť sneženie aj od stredných polôh, približne od nadmorskej výšky 800 metrov. Na horách bude výlučne snežiť a napadnúť môže aj viac ako 10 centimetrov čerstvého snehu. Sneženie sa zajtra popoludní očakáva aj na Orave, sneh sa ale bude topiť," uvádza portál iMeteo.sk.

Príchod zrážok počas začiatku týždňa podľa radaru
Zobraziť galériu (7)
Príchod zrážok počas začiatku týždňa podľa radaru  (Zdroj: imeteo.sk)

Utorok

V priebehu utorka sa podľa Slovenského hydrometeorologické ústavu (SHMÚ) očakáva, že výbežok vyššieho tlaku vzduchu zasahujúci do našej oblasti od východu zoslabne. Neskôr začne počasie u nás od západu ovplyvňovať frontálne rozhranie spojené s tlakovou nížou nad centrálnym Stredomorím.

Teploty dosiahnu úrovne ôsmich až jedenástich stupňov Celzia.


Viac o počasí sa dozviete na našom webe Predpovede.sk >>


Streda

Nad strednou Európou sa v brázde nízkeho tlaku vzduchu bude vlniť frontálne rozhranie. Stred týždňa bude prevažne upršaný.

Prevažne zamračené, hmlisto a na väčšine územia dážď alebo mrholenie. V poobedných a večerných hodinách bude polojasno. Teplota sa bude pohybovať od šiestich do trinástich stupňov Celzia. Fúkať bude severný vietor s intenzitou 15 až 17 km/h.

Štvrtok

Nad našou oblasťou sa síce konečne rozpadne zvlnené frontálne rozhranie, no neskôr k nám bude od západu až juhozápadu opäť zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu.

Oblačno až zamračené a hmlisto, len ojedinele zmenšená oblačnosť. Na väčšine územia mrholenie alebo dážď, na hrebeňoch Tatier sneženie. Najvyššia denná teplota bude v hodnotách od deväť až jedenásť stupňov Celzia.

Piatok

Koncom pracovného týždňa po prednej strane tlakovej níže so stredom nad juhozápadnou Európou bude do našej oblasti od juhu prúdiť teplý a vlhký vzduch.

Oblačno až zamračené, hmlisto. Len ojedinele sa vyskytne zmenšená oblačnosť. Miestami mrholenie alebo slabý dážď. Teploty od siedmich až do deviatich stupňov Celzia.

Na severe už teraz sneží

Diaľnicu D3 v Skalitom (okres Čadca) pokryl v nedeľu podvečer prvý sneh. Žilinská krajská polícia v tejto súvislosti vyzvala motoristov na zvýšenú opatrnosť. Informuje o tom na svojej stránke na sociálnej sieti.

Všetky diaľničné úseky a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné, ich povrch je prevažne vlhký až mokrý. Rovnako sú na tom cesty prvej, druhej a tretej triedy. "Pre silný dážď je obmedzená dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Čadca, Svrčinovec, Vrútky, Turany, Horelica, Brodno, Nitra, Zálužie a Ludvíkov Dvor," upozornila na to Slovenská správa ciest na svojej stránke.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu