Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Farmári poslali Dankovi smradľavý odkaz: Hnoj pred parlamentom, hrozba trestného oznámenia

Farmári poslali Dankovi jasný odkaz. Zobraziť galériu (14)
Farmári poslali Dankovi jasný odkaz. (Zdroj: topky-Vlado Anjel, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V sobotu ráno bolo pred budovou Národnej rady SR poriadne rušno. Dorazili sem nespokojní farmári, ktorí si pre predsedu parlamentu Andreja Danka prichystali poriadne zapáchajúci odkaz. Na miesto, kde má pribudnúť 30-metrový stožiar, vykydali niekoľko kilogramov hnoja.

Prečítajte si aj: Do tejto diery ju vsunú! VIDEO Robotníci sa už pustili do Dankovej 30-metrovej pýchy

Základy na stožiar, ktorý by mal mať až 30-metrov, sa už kopú. Pred budovou Národnej rady Slovenskej republiky sa objavila hlboká jama. Nie každému sa však myšlienka výstavby pozdáva. Svoj názor vyjadrili aj farmári Patrik Magdoško a František Oravec. A to veľmi svojsky. Na Tatre totiž priviezli približne 31 kubických metrov hnoja, ktorý vysypali priamo k vykopanej jame.

Farmári vysypali pred budovu NR SR hnoj

Ako uviedli, predseda SNS by sa mal radšej venovať problémom v rezorte pôdohospodárstva, než plytvať energiou na prezentovanie samého seba. "Máme toho dosť!" znel odkaz farmárov na sociálnej sieti.

Zemné práce stoja 16-tisíc eur bez DPH, ďalšie časti vyjdú na 38-tisíc. Predseda parlamentu sa vyjadril, že sám prispel 9-tisíc eurami. Andrej Danko povedal, že ešte pred výstavbou 30-metrového stožiaru kontaktovali všetky zodpovedné úrady, vrátane pamiatkárov. Tento proces trval rok, dodal. Bude rád, ak sa stožiar podarí dokončiť 1. septembra. 

Farmári vyslali Dankovi jasný
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Prípad rieši polícia 

Prípadom sa už zaoberá polícia. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Farmári vyslali Dankovi jasný
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Konanie farmárov z Iniciatívy poľnohospodárov odsúdila Kancelária Národnej rady SR. Kritizovala aj novinárov, ktorí sa zúčastnili na incidente a ohrozovali tak bezpečnosť staveniska a robotníkov.

Farmári vyslali Dankovi jasný
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Kancelária NR SR po incidente zabezpečila upratanie hnoja. "NR SR vyčísli škodu, ktorá bola spôsobená tým, že boli mimoriadne povolaní zamestnanci k NR SR na pracovný výkon, objednaná technika a likvidácia odpadu. V prípade, že táto suma a okolnosti tohto incidentu naplnia skutkové podstaty trestného činu, podá trestné oznámenie," uviedol riaditeľ odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník.

Viac o téme: StožiarFarmáriNR SRAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu