Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na turistov v Západných Tatrách sa vyrútil medveď: Zbesilý útek pred šelmou sa skončil zranením

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽDIAR - Dvaja turisti pri schádzaní z Holého vrchu na turistickom chodníku v Západných Tatrách stretli medveďa. Šelma sa na zaľúbencov z Česka vyrútila vo štvrtok poobede. Muž si pri úteku do bezpečia zranil členok.

Pomoc horských záchranárov potreboval vo štvrtok popoludní v Západných Tatrách český turista, ktorý na túre s partnerkou stretol medveďa. Muž si pri úteku do bezpečia privodil poranenie členka.

Podľa informácií z oficiálnej webovej stránky horských záchranárov dvojica stretla zviera pri schádzaní z Holého vrchu na turistickom chodníku.


Čítajte aj: Záhorie terorizuje ďalšia šelma: Pozor, nie je sama, mimoriadna výzva polície!


Záchranári mužovi po príchode na miesto poranený členok zafixovali. Následne dokázal s ich pomocou zostúpiť k terénnemu autu, ktorým bol transportovaný do údolia. Odtiaľ už pokračoval s partnerkou.

Na Slovensku nie sú strety turistov s medveďom ojedinelé. Naraziť na šelmu je možné nielen v Tatrách, ale aj v nižšie položených lesoch. Polícia tento týždeň vyzvala k opatrnosti turistov v okrese Senica z dôvodu, že v oblasti bol zaznamenaný pohyb medvedice s mláďatami. O prípade sme vás informovali TU

Viac o téme: TuristiMedveďHorskí záchranáriZápadné Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu