Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Gašpar vedel, že Vadala na Slovensku založil odnož talianskej mafie, usvedčila ho správa

Tibor Gašpar a Antonino Vadala. Zobraziť galériu (5)
Tibor Gašpar a Antonino Vadala. (Zdroj: Miro Vacula, TASR/Pavel Neubauer,)

BRATISLAVA – Talianska verejnoprávna televízia prišla s ďalšou šokujúcou informáciou. V reportáži tamojšej investigatívnej novinárky sa uvádza, že bývalý šéf slovenskej polície Tibor Gašpar vedel už v roku 2013 o tom, že Antonino Vadala u nás založil odnož kalábrijskej mafie 'Ndranghety.

Niekdajší policajný prezident Tibor Gašpar mal vedomosť o založení mafie Antoninom Vadalom na Slovensku už v roku 2013. V sobotných správach talianskej verejnoprávnej televízie RAI to uviedla talianska investigatívna novinárka Maria Grazia Mazzolaová.

Na snímke Antonino Vadala.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke Antonino Vadala.  (Zdroj: foto: Miro Vacula)

V reportáži spomína, že slovenský policajný pridelenec v Taliansku mal 2. augusta 2013 talianskej vyšetrovacej jednotke pre boj s mafiou DIA (podobná ako slovenská NAKA) napísať, že Antonino Vadala založil na Slovensku 'Ndrinu, teda bunku kalábrijskej mafie 'Ndranghety. 

Na snímke Tibor Gašpar.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke Tibor Gašpar.  (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Novinárka zároveň uviedla, že Gašparovo tvrdenie z 3. marca 2018 o tom, že slovenská polícia takéto informácie nemá, je klamlivé. Z lži ho mala usvedčiť správa Europolu, ktorá vyšla vlani 9. marca. „Slovenská polícia mala za to, že Vadala mal založiť na území Slovenska 'Ndrinu,“ stojí v správe. 

Talianska organizácia na boj proti mafii DIA (Direzione investigativa antimafia) vedie Vadalu ako človeka blízkeho kalábrijskej mafii 'Ndrangheta. Svedčí o tom komunikácia medzi slovenskou ambasádou v Ríme a DIA počas roku 2013. Od 18. marca do 21. novembra 2013 si spolu vymenili štyri listy, informuje denník SME.

Viac o téme: NdranghetaTibor GašparNdrina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu