Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vďaka Novému Času vážne chorá žena dostane dýchací prístroj

Viera Dohnálková (45) trpí nevyliečiteľnou chorobou - laterálnou sklerózou. Už 17 mesiacov leží v nemocnici na Antolskej.
Viera Dohnálková (45) trpí nevyliečiteľnou chorobou - laterálnou sklerózou. Už 17 mesiacov leží v nemocnici na Antolskej. (Zdroj: Nový Čas)

PETRŽALKA - Viera Dohnálková (45) trpí nevyliečiteľnou laterálnou sklerózou. Už 17 mesiacov leží v nemocnici v Petržalke a nadovšetko si praje posledné chvíle života stráviť doma. Po článku v Novom Čase sa jej želanie začalo napĺňať.

Aby pani Viera mohla ísť domov, potrebuje dýchací ventilátor, ktorý ju udržiava pri živote. Na ten zatiaľ vyše pol druha roka s nádejou čaká. „Hneď po vyjdení článku v Novom Čase sa mi ozvali zástupcovia poisťovne Apollo. Sľúbili, že prístroj aj s príslušným zariadením zadovážia do 4 až 6 týždňov,“ povedal Vierin manžel Oldrich Dohnálek. Dýchací ventilátor stojí milión korún. Pre život nevyhnutný prístroj by zabezpečil, že by nešťastná žena strávila najkrajšie sviatky roka doma pri manželovi a pätnásťročnej dcére.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu