Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Dráma na Schwechate: Tisíce cestujúcich uviazli na letisku, nikto ich nevaroval!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Ak sa chystáte odlietať do zahraničia zo Schwechatu, obrňte sa poriadnou trpezlivosťou. Pre štrajk má totiž niekoľko letov meškanie. Oznam o štrajku alebo vysvetlenie, prečo neodletíte načas, by ste však na letisku hľadali márne.

Spoločnosť Austrian Airlines musela zrušiť päť letov, lebo znížila frekvenciu pristávajúcich lietadiel z 40 na 16 príletov za hodinu. Austrian v pondelok ráno na svojom webe zverejnila aj upozornenie pre cestujúcich, aby si pred príchodom na letisko skontrolovali stav svojho letu. 

Spoločnosť Austrian Airlines zverejnila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Austrian Airlines)

Dôvodom je štrajk pracovníkov v kontrolnej veži, ktorí žiadajú viac pracovnej sily. Tí sú zodpovední za bezpečnú leteckú dopravu a v rakúskom vzdušnom priestore denne skontrolujú 4000 lietadiel, ročne je to až milión. "Žiadame rokujúce strany, aby sa vrátili k stolu a neriešili konflikt na úkor našich zákazníkov," povedal generálny riaditeľ AUA Alexis von Hoensbroech. 

"Je mimoriadne nešťastné, že cestujúci a zamestnanci leteckých spoločností musia slúžiť ako rukojemníci za nezrozumiteľné požiadavky, ktoré nielenže ohrozujú bezpečnosť letectva, ale spôsobujú aj komplikácie tisícom cestujúcim," dodal Hoensbroech.

Cestujúci zúria

Na letisku vo Viedni tak, podľa našich informácií, panuje dusná atmosféra a nervozita. "Nikde som nevidel oznam, že by sa niečo dialo. Je to hrozné, najmä pre tých, ktorí majú naplánovaný let s prestupom," povedal pre Topky.sk Viktor, ktorého sa štrajk rovnako dotkol.

Množstvo odletov z viedenského
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vienna International Aiport)

Okrem krátkeho oznamu na stránke spoločnosti Austrian Airlines, by ste totiž akékoľvek iné informácie o vašom meškajúcom lete hľadali márne. 

Viac o téme: LetiskoŠtrajkMeškanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu