Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ak máte sušič na vlasy na FOTO, okamžite ho prestaňte používať, môže vám začať horieť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na našom spotrebiteľskom trhu sa predával sušič na vlasy, o ktorom Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zistila, že predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Počas skúšky sa jeho plastová časť pre prívod vzduchu roztavila a dostala sa do vinutia motora, ktorý sa následne vznietil

Ide o sušič na vlasy Hair Majesty model HM-5026 pôvodom z Číny. Je čiernej farby, vybavený sklopnou rukoväťou a možnosťou nastavenia rýchlostí a teploty. Štítok obsahujúci technické údaje sa nachádza na jeho spodnej strane. Výrobok je označený označením CE. Predával sa v kartónovom obale spolu s návodom na použitie v slovenskom jazyku.

Sušič na vlasy Hair Majesty model HM-5026.
Zobraziť galériu (2)
Sušič na vlasy Hair Majesty model HM-5026.  (Zdroj: SOI)

Jeho používaním hrozí potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom a vznik požiaru. „Spotrebič nie je konštruovaný tak, aby sa zabránilo nebezpečenstvu požiaru alebo mechanickému poškodeniu, ktoré môže viesť k zhoršeniu ochrany pred zásahom elektrickým prúdom ako dôsledok abnormálnej prevádzky. Počas skúšky sa plastová časť pre prívod vzduchu roztavila a dostala sa do vinutia motora, ktorý sa následne vznietil,“ priblížila SOI, ktorá kontrolovanej osobe uložila zákaz predaja predmetného výrobku a jeho stiahnutie z trhu.


Čítajte aj: Rodičia, pozor! Ak svoje dieťa veziete v autosedačkách na FOTO, môže si zraniť hlavu a chrbticu


Súčasne mu uložila povinnosť informovať spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny,“ objasnil kontrolný orgán.  

SOI zároveň spotrebiteľom odporúča, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

Viac o téme: SOINebezpečenstvoSušič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu