Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Radosť vystriedal obrovský smútok: FOTO Starosta Vrakune je bezradný, ako to mohli zničiť?!

Vandali zničili novopostavené mólo v bratislavskej Vrakuni. Zobraziť galériu (2)
Vandali zničili novopostavené mólo v bratislavskej Vrakuni. (Zdroj: FB/Martin Kuruc StarostaVrakune)

BRATISLAVA – V mestskej časti Vrakuňa sa v rámci novej oddychovej zóny pred ani nie dvoma týždňami dokončilo mólo na brehu Malého Dunaja. No ešte pred jeho užívaním sa na ňom vybúrili sprejeri. Tamojší starosta sa teraz so smútkom pýta, či má vôbec zmysel podnikať kroky, aby z Vrakune spravili lepší priestor na život, keď ich odvedenú prácu skoro vždy zničia vandali.

„Niekedy mám pocit, že všetko, čo urobíme, niekto zničí alebo pokazí. Má vôbec zmysel niečo nové budovať, keď to skoro vždy dopadne takto?“ pýta sa starosta mestskej časti Bratislava-Vrakuňa Martin Kuruc.

K tejto pochmúrnej myšlienke ho viedol sled nedávnych udalostí. Poslednou kvapkou bolo zničené mólo na brehu Malého Dunaja, ktoré vandali spotvorili po ani nie dvoch týždňoch od jeho postavenia. „Chcem sa poďakovať neznámym spoluobčanom, ktorí dokázali zničiť toto miesto ešte pred užívaním,“ podotkol s dávkou irónie starosta k snímke, ktorú zverejnil na svojom oficiálnom facebookovom účte.

Reagovalo na ňu takmer 200 ľudí. „Ľudia nemajú úctu k cudziemu majetku,“ myslí si Juraj. „Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť,“ napísala Mária.

Vandali zničili novopostavené mólo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Martin Kuruc StarostaVrakune)

Tejto udalosti podľa starostu predchádzali ukradnuté nasadené stromy, rozkopané smetné koše na Toryskej ulici aj škody v lesoparku – niekto zničil elektrickú rozvodňu a zámok na toalete. 


Čítajte aj: Šok v Nitre: Vandali sa vybúrili na divadle, jeho riaditeľ im odkazuje TOTO, polícia pátra


Vyčíňanie sprejerov nenechalo chladným ani Michala Feika, ktorý pôsobí ako hovorca ministerstva pôdohospodárstva SR. „Toto nie je frajerina ani umenie, ale naničhodníctvo najhrubšieho zrna a poškodzovanie verejného majetku. Žiaľ, orgány činné v trestnom konaní si dlhé roky nevedia s takýmito "umelcami" poradiť,“ zdôraznil Feik, pričom vyslovil i domnienku, že nastal čas na exemplárny trest verejnoprospešných prác pre autorov "diela" na snímke.

Viac o téme: VrakuňaVandaliMólo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu