Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Web prezidenta Kisku terčom útoku: Stránku zahltili milióny požiadaviek zo zahraničia

BRATISLAVA - Ak ste si chceli v ostatných dňoch prezerať stránku prezident.sk, mohlo sa vám stať, že ste sa k nej nedostali, alebo bolo načítanie webu veľmi pomalé. Podľa dnes zverejnenej tlačovej správy sa stala terčom rozsiahlych DDoS útokov.

Udeľovanie vyznamenaní u Kisku! VIDEO Náhla choroba herca, trapas aj neúčasť čašníčky Zuzulovej

"Webové sídlo Kancelárie prezidenta SR bolo v nedeľu od 17:00 a v utorok od 11:00 terčom rozsiahlych DDoS útokov, keď boli na web nasmerované najskôr státisíce a potom milióny požiadaviek zo zahraničia s cieľom spôsobiť výpadok www.prezident.sk," informuje prezidentská kancelária v tlačovej správe na webe.

Podľa nej stránka fungovala na niekoľko minút pomalšie, prípadne sa niektorým používateľom javila ako nedostupná. Oba útoky sa podarilo vyriešiť a stránka bola do niekoľkých minút znova dostupná.

Takzvané DDoS útoky v lete minulého roka smerovali aj na ústredný portál verejnej správy Slovensko.sk a Rozhlas a televíziu Slovenska. Pri DDoS útokoch veľké počty zariadení pripojených do internetu smerujú dopyty alebo dáta na internetovú službu či aplikáciu, ktoré sa preťažia a následne spomalia alebo úplne znefunkčnia.

Viac o téme: PrezidentWeb stránkaútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu