Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNE Pri výstavbe cesty R7 mala uniknúť nebezpečná látka, výsledky meraní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Záchranári momentálne zasahujú pri obci Blatná na Ostrove, odkiaľ dostali informáciu o úniku nebezpečnej látky. Informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Hasiči sú stále pri udalosti medzi Blatnou na Ostrove a Lehnicami v okrese Dunajská Streda, kde pri stavbe rýchlostnej cesty R7 malo zdravotné problémy niekoľko robotníkov. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, zasahujúci hasiči vykonali všetky potrebné úkony na dekontamináciu postihnutých, zároveň vykonali aj merania - s negatívnym výsledkom.

Merania na škodlivé látky vykonali aj Kontrolné chemické laboratória, ktoré taktiež v ovzduší nenamerali žiadne nebezpečné látky. Zároveň sa u robotníkov nepotvrdili žiadne zo spomínaných zdravotných ťažkostí, ktoré boli prvotne hlásené od oznamovateľa udalosti, dodala Farkasová.Pri obci prebiehajú práce na výstavbe rýchlostnej cesty R7.

MIMORIADNE Pri výstavbe cesty
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Milan Drozd)

Dvanástich ľudí, ktorí sa nachádzali v priestore, kde mala látka uniknúť, do nemocnice neprevezú. Povedala to hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Informáciu potvrdila aj hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. "Títo ľudia nevyžadujú starostlivosť nášho zariadenia," konštatovala.

Medzi Blatnou na Ostrove a Lehnicami zasahujú aj hasiči, kde sa pri stavbe rýchlostnej cesty R7 kontaminovalo viacero osôb. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Pri udalosti vykonali už niekoľko meraní, zatiaľ sa žiadna z nebezpečných látok nepotvrdila. Na mieste sú hasiči z Trnavy, Šamorína a HaZÚ, ktorí budú vykonávať dekontamináciu. Z Galanty k udalosti vyslali evakuačný autobus HaZZ.

Na mieste bol aj minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd). Potvrdil, že pri udalosti zasahovali chemici. "Vyzerá to na planý poplach," napísal na sociálnej sieti minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd), ktorý bol priamo na mieste. Zdôraznil však, že pokiaľ ide o ohrozenie života, nemožno nič podceňovať.

Koncesionár a zhotoviteľ projektu D4R7 Construction tvrdí, že v rámci stavebných prác sa v danej oblasti nevykonávali žiadne úkony ktoré by mohli ohroziť zdravie a bezpečnosť zamestnancov pri práci. "Na mostnom objekte neďaleko Blatnej na Ostrove sa realizovali len dokončovacie práce, keďže stavebný objekt je tesne pred uvedením do prevádzky. Navyše v dopoludňajších hodinách pracovníci BOZP v danom mieste vykonali kontrolu pracoviska, ktorá nepreukázala žiadne nedostatky," uviedla spoločnosť.

Viac o téme: Blatná na Ostroveúnik nebezpečnej látky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu