Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Parkovanie na chrapúňa priamo pred policajnou stanicou: FOTO Po upozorení čitateľa prišiel trest

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: tip čitateľky)

TRNAVA – Aj obyvatelia Trnavy musia znášať arogantných vodičov, ktorí neraz parkujú tam, kde by nemali. Šofér tmavomodrého Audi si však pravdepodobne povedal, že pod lampou býva najväčšia tma. Drzo zaparkoval na chodníku, zablokoval priechod pre chodcov, navyše rovno pred budovou policajnej stanice na ulici Andreja Žarnova.

Drzosť niektorých vodičov nepozná hranice. Zaradil sa k nim aj spomínaný šofér tmavomodrého Audi. Na prípad upozornila nahnevaná čitateľka. Ako uviedla, pre jeho nezmyselné státie sa nedalo prejsť cez zebru a mamičky s kočíkom mali obrovský problém dostať sa na druhú stranu cesty. Arogantný vodič mal blokovať priechod takmer tri hodiny. Údajne však nemá ísť o ojedinelý úkaz a šoféri v Trnave svoje autá parkujú na chodníkoch na dennom poriadku. 

Parkovanie na chrapúňa priamo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: tip čitateľky)

"Niekedy je to tu ako v Kocúrkove. Ale to nie je iba problém Trnavy, ale snáď každého väčšieho mesta na Slovensku. Vodiči parkujú na zeleni, na chodníkoch, v zákazoch, v protismere. Hoci je dobre známe, že na niektorých miestach a sídliskách je veľký problém s parkovaním, vo všeobecnosti sú niektorí ľudia skôr pohodlní a je im zaťažko odparkovať auto ďalej a kúsok sa prejsť. Potom akurát tak komplikujú život ostatným vodičom či chodcom a ešte sa hnevajú, ak dostanú pokutu," povedala nám svoj názor jedna z obyvateliek mesta.

S konkrétnym prípadom sme sa obrátili aj na trnavskú políciu. „Parkovanie áut v tejto ulici je celkovým problémom. Podnet súvisiaci s vozidlom Audi sme prijali na riešenie ako priestupok na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ reagovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Parkovanie na chrapúňa priamo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: tip čitateľky)

A aký by mal byť trest pre neposlušného vodiča? Podľa slov hovorkyne mu hrozí v blokovom alebo rozkaznom konaní pokuta 50 eur.

Viac o téme: ChodníkTrnavaParkovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu