Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NAŽIVO Pavol Rusko sa rozhodol prehovoriť o kauze, v ktorej je obvinený z objednávky vraždy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Bývalý šéf televízie Markíza Pavol Rusko je spolu s kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom obvinený v kauze falšovania zmeniek. Okrem toho je aj obvinený aj z objednávky vraždy svojej niekdajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. So svojím advokátom Marekom Parom sa rozhodol zorganizovať tlačovú konferenciu.

VIDEO Tlačovka Pavla Ruska

„Bohužiaľ, dostali sme sa do situácie, kedy sme dostali náhubok,“ uviedol Rusko na adresu toho, že sa mali k objednávke vraždy Volzovej vyjadriť už začiatkom roka. Vyšetrovanie bolo podľa jeho slov ukončené, preto sa rozhodli reagovať. „Konečne mám príležitosť vyvrátiť tie nehorázne klamstvá,“ povedal.

„Nie je jednoduché, keď moje deti a moja priateľka musia počúvať, aký som potenciálny vrah,“ povedal Rusko s tým, že bude hovoriť o faktoch. „Spracovali sme desať kľúčových momentov prípadu,“ uviedol. Ide o desať bodov, ktoré sú vybrané z výpovedí Černáka, Kaštana a z obžaloby vyšetrovateľa.

Rusko opäť vypovedal

Ruskovho spoluobvineného Mariana Kočnera pred časom previezli z väznice v Leopoldove do Banskej Bystrice. Údajne tak mali urobiť preto, že prokurátor by mal kompletizovať návrh na obžalobu v kauze televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. 

Rusko, ktorý je stíhaný na slobode, sa ešte v piatok minulý týždeň rozhodol opäť v tejto kauze vypovedať na NAKA v Banskej Bystrici. Podľa medializovaných informácií mohlo ísť o obštrukciu. To však odmietol jeho advokát Marek Para. 

"Prebiehal výsluch klienta, ktorý sa vyjadril v tej časti, ktorú mu umožňoval spis, keďže sme namietli neúplnosť spisového materiálu. V tej časti, ktorú považujeme za neúplnú, sme požiadali prokurátora, aby preskúmal postup vyšetrovateľa, a potom, čo budeme mať jeho stanovisko, predpokladáme, že tento spis bude doplnený a klient sa vyjadrí celkovo," reagoval po výsluchu Pavla Rusko jeho právny zástupca Marek Para.

Kauza zmenky a objednávka vraždy

Trestné oznámenie na Pavla Ruska a Mariana Kočnera podala TV Markíza za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu.

Argumentuje, že sporné zmenky neboli nikdy zaznamenané v jej účtovníctve ani v účtovníctve spoločností, ktoré údajne zmenky vlastnili predtým, ako malo dôjsť k uplatneniu podvodných nárokov. Bývalý šéf televízie je v súčasnosti obvinený aj s ďalšími troma osobami zo slovenského podsvetia z pokusu o vraždu svojej bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej. "Klient plánuje vyjadrenie k tejto kauze v najbližšej dobe aj v mojej prítomnosti," dodal Para. 

Viac o téme: ZmenkyPavol RuskoMarek Para
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu