Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Manuál od bratislavskej polície: Ak chcete prežiť Vianoce bez škody, pozrite si VIDEO

Polícia na vianočných trhoch. Zobraziť galériu (3)
Polícia na vianočných trhoch. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA – Ani sa nenazdáme a sú tu Vianoce. Ich neoddeliteľnou súčasťou sú vianočné trhy, ktoré ponárajú každé mesto do jedinečnej sviatočnej atmosféry a neodolateľnej vône. Aby si z nich každý návštevník odniesol len krásne zážitky, bratislavská polícia radí, ako sa chrániť pred zlodejmi.

V tejto nadväznosti na svojej facebookovej stránke zverejnila krátke inštruktážne video. Odohráva sa na Vianočných trhoch na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí. Do 22. decembra na nich budú muži zákona vo zvýšenom výkone služby dohliadať na ochranu života, zdravia a majetku ľudí.

Polícia na vianočných trhoch.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

„Zvýšený 24-hodinový výkon služby bude zabezpečovaný z útvarov zo strany Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, a to najmä zo strany dopravnej, poriadkovej, ako aj kriminálnej polície,“ hovorí bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že „zámerom týchto opatrení bude zabezpečenie pokojného a nerušeného priebehu vianočných osláv z dôrazom na bezpečnosť počas vianočných trhov, počas osláv Nového roka, ako aj počas jednotlivých sprievodných podujatí.“

Ako chrániť seba a svoje osobné veci pred zlodejmi

Peňaženku alebo doklady si nenechávajte na ľahko dostupných miestach. Tašky a ruksaky noste tak, aby ste ich mali pod kontrolou. Pokiaľ je to možné, nenoste pri sebe veľkú finančnú hotovosť. Peniaza a doklady noste oddelene.

Polícia na vianočných trhoch.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Policajti budú vykonávať pešie hliadkovanie, monitorovanie parkovísk či odstavných plôch a kontrolu príjazdových ciest s osobitným dohľadom na neočakávaný príjazd motorových vozidiel.

Viac o téme: BratislavaPolíciaVianočné trhy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu