Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strach v Bratislave, oblohou sa šíril hustý dym: VIDEO Na konečnej zhorel autobus MHD

Autobus MHD zachvátil požiar. Zobraziť galériu (3)
Autobus MHD zachvátil požiar. (Zdroj: Facebook/Zomri)

BRATISLAVA - Hasiči v hlavnom meste mali rušné ráno. Krátko pred deviatou hodinou dostali hlásenie o požiari vo vozovni Jurajov Dvor, kde plamene zachvátili jeden z autobusov mestskej hromadnej dopravy. V čase, keď oheň vznikol, sa vo vozidle našťastie nikto nenachádzal, nedošlo teda k žiadnym zraneniam. Mnohých Bratislavčanov však vyľakal hustý dym, ktorý bol viditeľný už z diaľky.

Operačné stredisko Prezídia HaZZ v Bratislave informovalo, že na mieste zasahovalo 14 hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky. S plameňmi bojovali vyše dvoch hodín. 

Požiar autobusu vo vozovni Jurajov dvor.
Hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová neskôr priblížila, že autobus začal horieť na odstavnej ploche o 08.51 hod. Príčina však zatiaľ nie je známa. Podľa jej slov išlo o starý plynový autobus typu Karosa. 

Udalosť neunikla ani satirickej facebookovej stránke Zomri. Uverejnili snímky aj video zo zásahu.
Zobraziť galériu (3)
Udalosť neunikla ani satirickej facebookovej stránke Zomri. Uverejnili snímky aj video zo zásahu.  (Zdroj: Facebook/Zomri)

"Dielenskí pracovníci udalosť okamžite nahlásili dispečingu DPB, a.s., ktorý ihneď zabezpečil na miesto príchod hasičov a polície. Udalosť je v štádiu riešenia políciou, zaobišla sa bez zranenia a taktiež bez akejkoľvek škody v rámci vozovne," dodala A. Volfová.

Požiar autobusu z diaľky.

Osem požiarov

Podľa slov Adriany Volfovej ide o druhý požiar autobusu za rok 2018. Minulý rok evidovali štyri požiare, v roku 2016 plamene taktiež zachvátili dve vozidlá. Pre rok 2015 sa v štatistike vyníma nula.

Hustý dym bol viditeľný z diaľky, vystrašil mnohých Bratislavčanov.
Zobraziť galériu (3)
Hustý dym bol viditeľný z diaľky, vystrašil mnohých Bratislavčanov.  (Zdroj: Tip čitateľa)

V každom prípade išlo o požiare autobusov. Ako spresnila hovorkyňa, u trolejbusov a električiek podobné prípady neevidujú. 

Viac o téme: PožiarAutobusMHDJurajov dvor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu