Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Exsiskár Kosík je voľný: Po dvoch rokoch ho nečakane prepustili z väzenia v Mali

Ľuboš Kosík
Ľuboš Kosík (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA Bývalý člen SIS Ľubomír Kosík bol pod dvoch rokoch prepustený na slobodu. V africkom Mali si odpykával trest za falšovanie zmeniek v hodnote niekoľko miliónov euro. Jeho samého prepustenie prekvapilo.

Bývalý člen SIS Ľuboš Kosík bol po dvoch rokoch prepustený z väzenia v africkom štáte Mali. Bol potrestaný za falšovanie zmeniek v hodnote 2,4 milióna euro. O jeho prepustení informuje denník sme.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodol o predĺženie trestu pre Ľuboša Kosíka. Pôvodne bol právoplatne odsudený za falšovanie zmeniek na 14 rokov, ale nezaplatil peňažný trest vo výške 100-tisic eur. K pôvodnému trestu, ktorý si má odpykat vo väzení s maximálnym stupňom stráženia, mu pridali 4 roky. 

Vo väzení si má odpykať dokopy 18 rokov. Na jeho osobu sú vydané dva medzinárodné zatykače. Prvý je za falšovanie zmeniek a druhý súvisí s prípadom zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny. V Mali ho chytili pred dvoma rokmi, ale nepodarilo sa ho dostať na Slovensko, napriek intervencii exministrky Žitňanskej a expremiéra Fica.

Za záruku bezpečnosti je ochotný spolupracovať so štátom v rôznych kauzách bývalých príslušníkov SIS a svedčiť prípade únosu Michala Kováča ml. Po svojom prepustení nechcel komentovať svoje ďalšie kroky. 

Viac o téme: VäzenieKosíkFalšovanie zmeniek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu