Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové námestie za 135 miliónov

Takto by malo vyzerať stropkovské námestie v budúcnosti. Zobraziť galériu (3)
Takto by malo vyzerať stropkovské námestie v budúcnosti. (Zdroj: Nový Čas)

STROPKOV - V Stropkove pripravujú veľkú rekonštrukciu námestia. Za 135 miliónov korún plánujú vybudovať nové centrum. Keďže mestu chcú dať čo najskôr novú tvár, už zbúrali niekoľko domov a v najbližšom čase zlikvidujú ďalšie.

Podľa hovorcu mestského úradu v Stropkove Imricha Makóa však asanované domy nemajú veľkú historickú hodnotu. „Na tejto ploche vznikne zóna oddychu,“ potvrdil hovorca. Súčasťou vynoveného námestia budú amfiteáter, lavičky, nová dlažba, prístrešky a nové osvetlenie. Námestie bude lemované polyfunkčnými domami. „Časť prostriedkov na rekonštrukciu centra mesta by sme chceli získať z európskych fondov, použijeme však aj vlastné zdroje,“ vysvetlil Imrich Makó. „Zatiaľ ešte nie je jasné, ako dlho bude obnova námestia prebiehať. Boli by sme však veľmi radi, keby sa nám ju podarilo zrealizovať v dohľadnom čase,“ doplnil Makó.

A by sa podarilo plány uskutočniť, mesto sa muselo dohodnúť s majiteľmi domov, ktoré na ploche stoja. Jedným z nich je Jozef Lehocký (52), ktorý na námestí žije od malička. „Nechcem mestu robiť problémy. V dome mám však aj p redajňu a bol by som rád, keby som mohol pokračovať v podnikaní, možno aj v novom polyfunkčnom dome. Zatiaľ neviem, kde budem bývať. Možno pôjdem do bytovky, v hre sú aj domy v iných častiach mesta, ale to by pre mňa bolo nevýhodné,“ vraví Stropkovčan, ktorý je ochotný korektne sa s mestom dohodnúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu