Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Škandál: Huby na trhovisku predávajú načierno!

Správca trhoviska Alexander Kelecsényi pri kontrole osvedčení o predaji húb. Zobraziť galériu (2)
Správca trhoviska Alexander Kelecsényi pri kontrole osvedčení o predaji húb. (Zdroj: Nový Čas)

RUŽINOV - Odhalenie! Väčšina predajcov na Mestskom trhovisku na Miletičovej ulici predáva huby načierno! Ich licencie totiž stratili platnosť už koncom roku 2006! Zárukou kvality húb je totiž práve platné osvedčenie na ich predaj.

„Mám osvedčenie na predaj húb z roku 1998 od krajského úradu. Je bez časového obmedzenia,“ povedala Jana (45) z Plaveckého Štvrtka. Na trhovisku včera predávala suchohríby po kile za 200 Sk a dubáky za tri stovky. Rovnaký názor na platnosť povolení mala aj Rozália (50) a ďalšie predavačky húb. Ženy o platnosti osvedčení presvedčili aj správcu trhoviska Alexandra Kelecsényiho. „Na vydaných osvedčeniach naozaj nie je vyznačená doba platnosti,“ vraví správca.

Predajcovia a správca sa mýlia! „Osvedčenia vydané pred 1. januárom 2001 stratili platnosť najneskôr 31. decembra 2006,“ vysvetlila Lenka Šrámková z Úradu verejného zdravotníctva. Podľa bratislavskej regionálnej hygieničky Evy Haladovej kontrolovať platnosť povolení má správca trhoviska. Predajcov, ktorých osvedčenia stratili platnosť, treba z trhoviska vykázať a presvedčiť ich, aby si urýchlene vybavili nové. Nad odhalením predaja húb na Miletičke bez platného osvedčenia krúti hlavou aj známa mykologička Ivona Kautmanová, ktorá ho prirovnáva k riadeniu auta bez vodičského preukazu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu