Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Počas cvičenia na Lešti sa zranili traja americkí vojaci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

LEŠŤ - Počas cvičenia Slovenský štít 2018 na Lešti došlo v stredu v skorých ranných hodinách k nehode amerického tanku Abrams. Pri nehode sa zranili traja príslušníci Armády USA, z toho jedna žena. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Podľa informácií od hovorkyne rezortu obrany previezli po udalosti dvoch ťažko ranených vojakov do nemocnice letecky. Tretieho vojaka s ľahkými zraneniami transportovali sanitkou. Capáková uviedla, že z dôvodu vyšetrovania a vzhľadom na to, že nejde o príslušníkov Ozbrojených síl SR, ministerstvo zatiaľ neposkytne ďalšie informácie. Rovnako reagovalo aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR. "Záchranári bližšie informácie po dohode s ministerstvom obrany k prípadu neposkytujú," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OSZZS SR.

K nehode sa vyjadrili leteckí záchranári. Do výcvikového centra Lešť leteli na pomoc dva vrtuľníky zo stredísk Banská Bystrica a Nitra. "Banskobystrická posádka bola vyslaná k zranenému mužovi s devastačným poranením dolnej končatiny. Druhá posádka pomáhala zranenej žene s polytraumou. Oboch zranených po prílete prevzali do svojej starostlivosti lekári leteckých záchranárov. Na mieste im poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici, kde ich odovzdali v stabilizovanom stave," konštatovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Slovak Shield 2018 je medzinárodné vojenské cvičenie, na ktorom sa od piatka (14.9.) zúčastňuje takmer 1500 slovenských vojakov a príslušníkov zahraničných ozbrojených síl. Cieľom cvičenia je príprava na aktuálne bezpečnostné hrozby.

Viac o téme: NehodaTankVojaciZvolenLešťSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu