Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na slovenské železnice sa to valí zo všetkých strán! Požiar vlaku pri Šali, ľudia utekali do poľa

Horiaci rušeň ihneď zdokumentovali cestujúci, ktorí z miesta utekali aj cez pole. Zobraziť galériu (2)
Horiaci rušeň ihneď zdokumentovali cestujúci, ktorí z miesta utekali aj cez pole. (Zdroj: Facebook/Zomri)

BRATISLAVA - Doslova horúce chvíle zažívali pasažieri, ktorí sa včera podvečer rozhodli cestovať regionálnym expresom REx 1877 z Bratislavy do Nových Zámkov. Pred Šaľou totiž rušeň zachvátili plamene, neskôr podľa cestujúcich spadlo elektrické vedenie nad vlakom. Nasledoval aj útek cez pole.

Informáciu priniesol facebookový satirický portál Zomri, ktorí fanúšikovia v poslednej dobe pravidelne zásobujú okrem iného fotografiami a videami, na ktorých zachytili až absurdné situácie vo vlakoch. 

Len zadymenie?

Utorkový požiar rušňa a jedného z vagónov znova spôsobil meškanie vlakov a cestujúcich poriadne vystrašil. Doprava bola prerušená od 18.40 hod., čiastočne ju obnovili krátko pred 21. hod. Železničná spoločnosť Slovensko prostredníctvom sociálnej siete však spočiatku informovala, že ide len o zadymenie. 

 

Železnice informovali o zadymenom rušni. Verejnosť však v komentároch vyjadrila jasný nesúhlas.
Zobraziť galériu (2)
Železnice informovali o zadymenom rušni. Verejnosť však v komentároch vyjadrila jasný nesúhlas.  (Zdroj: Twitter/ZSSK mimoriadne)

"Krízový štáb zasadol rýchlo. Cestujúci neboli ohrození, v spolupráci s hasičmi boli prevezení do Šale a odtiaľ boli rozvážaní náhradnou dopravou," informoval neskôr hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

Cestujúci ale nešetrili kritikou. Na prepravcu sa totiž valí jedno nešťastie za druhým. Po nočnom pekle bez vody a jedla, roztrhnutí vlakovej súpravy či požiari vlaku v Pezinku, sa zas ocitli v situácii, kedy sa reklama, ktorou sa železnice prezentujú, stáva terčom vtipov. 

Počas včerajšej udalosti ale ľuďom na mieste rozhodne do smiechu nebolo. Ako uviedli na sociálnej sieti, keďže spadlo elektrické vedenie, museli utekať cez pole. Navyše podľa ich slov opätovne nedostali potrebné informácie.

Samotné železnice sa však bránia. V komentároch na sociálnej sieti nespokojným cestujúcim argumentovali, prečo došlo k udalostiam posledných týždňov. "Výjazd hasičov je v cene lístka alebo si za to treba priplatiť? Alebo nehoriaci rušeň je len pre vip?" napísal Matej. ZSSK reagovali, že pri množstve vlakov, ktoré denne vypravia, a je ich približne 1500, sa nehody stávajú, ale len v malom percente prípadov.

"Žiaľ aktuálne je zmodernizovaných približne 60% z nich a tak musíme na niektoré vlaky nasadzovať aj staršie vozne či rušne, ktoré sú v prevádzke stále vyťažované na maximum. Je to dôsledok toho, že sa kedysi do železnice neinvestovalo takmer nič a dnes tento investičný "dlh" len veľmi ťažko dobiehame," vysvetlili.

Za udalosti sa železnice opäť ospravedlnili. Spŕška vtipov ale na seba nenechala dlho čakať.

  • 5. septembra sa na železničnej trati v úseku Kalná nad Hronom a Levice roztrhla vlaková súprava
  • 6. septembra pre roztrhnuté trakčné vedenie ostali cestujäci niekoľko hodín uväznení vo vlaku bez vody, jedla a informácií o tom, čo sa bude diať. Udalosť sa stala medzi bratislavskou Hlavnou stanicou a stanicou Bratislava-Vinohrady.
  • 11. septembra museli cestujúci šliapať pešo zo železničnej stanice Bratislava-Vinohrady. Dôvodom bola porucha rušňa.
  • 15. septembra došlo k požiaru rušňa na stanici v Pezinku. Smeroval do Bratislavy.
Viac o téme: PožiarVlakCestujúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu