Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

PRÁVE TERAZ Hasiči opäť zasahujú pri požiari lesa v Polomke

Požiar lesa pri Polomke zasiahol plochu približne šesť hektárov. Zobraziť galériu (7)
Požiar lesa pri Polomke zasiahol plochu približne šesť hektárov. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

POLOMKA - Požiar lesa pri obci Polomka v okrese Brezno zamestnal pred piatimi dňami desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov. S plameňmi bojovali viac než 24 hodín. Živel však neutíchol a zasiahol približne rovnaké miesto, ako minulý týždeň.

​Informáciu o požiari potvrdil Erik Piater z HaZZ Banská Bystrica. Podľa jeho slov horí v katastri obci Polomka približne na rovnakom mieste. "Zatiaľ sa nedá povedať, či sa jedná o rozhorenie alebo nový požiar," uviedol. 

Sociálnu sieť okamžite zaplavili komentáre miestnych o tom, že les je znova v plameňoch. Niektorí sú dokonca ochotní ísť pomáhať. Podľa slov komentujúcich pôsobí stúpajúci dym ešte mohutnejšie, než pred pár dňami.

PRÁVE TERAZ Prírodná skaza pri Brezne pokračuje: Hasiči bojujú s ohňom už 24 hodín

Šesť hektárov

Mladý les zachvátili požiare aj minulý štvrtok. Zásah hasičov komplikoval vietor aj ťažko dostupný terén. Pomoc zo vzduchu preto poskytla aj armáda. Na mieste udalosti zasahovalo približne 80 ľudí, či už profesionálnych hasičov, dobrovoľných hasičov alebo pracovníkov lesov. Spotrebovali odhadom 300.000 litrov vody z bambi vakov a cisterien. Plamene zasiahli viac než šesť hektárov lesa.

Viac o téme: LesPožiarHasičiPolomka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu