Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Požiar v kysuckej ubytovni: Hasiči prišli neskoro!

Druhé hasičské auto prišlo k požiaru až 5 minút po prvom. Zobraziť galériu (7)
Druhé hasičské auto prišlo k požiaru až 5 minút po prvom. (Zdroj: TASR)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Jedno hasičské auto prišlo k požiaru ubytovne v Kysuckom Novom Meste, ktorý vypukol 3. augusta krátko po polnoci, neskoro. Priznali to krajskí hasiči v Žiline, ktorí preverovali videozáznam, ktorý nakrútil jeden z miestnych obyvateľov. Čas príjazdu hasičov na zázname sa nezhodoval s tým v oficiálnej správe.

Spochybňujúci videozáznam predložili novinári hovorcovi krajských hasičov v Žiline Pavlovi Beniačovi. Záchranári na mieste požiaru tvrdili, že hasičské autá dorazili s minútovým odstupom. Preverením záznamu vyšlo najavo niečo iné. „Prvé auto vyštartovalo tri minúty po ohlásení požiaru na čísle 150 v Čadci. Druhé však až päť minút po ňom,“ vraví Pavol Beniač.

Na hasičskej stanici v Kysuckom Novom Meste mali v čase požiaru službu štyria hasiči. Práve tí predložili novinárom správu o výjazdoch áut. „Prvé vozidlo s tromi hasičmi vyštartovalo hneď. Ďalšie vozidlo sa oneskorilo preto, lebo muž, ktorý s ním išiel, musel manuálne otvoriť bránu, pustiť prvé auto a potom vyšiel pred bránu s druhým. Bránu opäť manuálne zavrel, išiel na ohlasovňu požiaru, prepol ju na automatiku, obliekol sa, zamkol zbrojnicu a až potom mohol ísť k miestu požiaru,“ dodal Beniač.

Pri požiari v Kysuckom Novom Meste zasahovalo celkom sedem hasičských áut a 17 hasičov. Spotrebovali 300-tisíc litrov vody. Požiar, ktorý vypukol 3. augusta krátko po polnoci, nebol založený úmyselne. V ohni zahynulo deväť ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu