Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hasiči priznali nepresnosti pri informovaní o zásahu na Kysuciach

Požiar ubytovne pre sociálne slabých občanov v Kysuckom Novom Meste sa počtom mŕtvych zaradil k najväčším nešťastiam na Slovensku za posledné roky. Zobraziť galériu (5)
Požiar ubytovne pre sociálne slabých občanov v Kysuckom Novom Meste sa počtom mŕtvych zaradil k najväčším nešťastiam na Slovensku za posledné roky. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hasiči priznali nepresnosti pri informovaní o zásahu pri augustovom požiari ubytovne v Kysuckom Novom Meste, ktorý si vyžiadal deväť obetí. Pripustili, že poskytli nesprávne informácie napríklad o počte vozidiel a dobe ich jazdy na miesto požiaru.

Odmietli však pochybnosti o tom, že by zásah nebol adekvátny. Informoval o tom dnes Slovenský rozhlas. Hasiči pôvodne tvrdili, že tri hasičské autá vyrazili zo stanice v Kysuckom Novom Meste naraz a na miesto požiaru mali prísť v rozpätí jednej minúty jedno po druhom. V skutočnosti však boli v tom čase na stanici len štyria hasiči a tri vozidlá. Z toho traja odišli prvým autom a štvrtý ďalším vozidlom. Tretie vozilo zostalo v garáži a hasiči sa preň vrátili až neskôr za pomoci polície.

Dlhší bol aj časový rozostup pri príjazde vozidiel. To údajne spôsobilo zastarané technické vybavenie stanice. Hasiči si totiž musia manuálne otvárať bránu, aby mohli s vozidlom opustiť stanicu. Na nepresnosti upozornili prostredníctvom videozáznamu médiá.

Krajský hovorca hasičov v Žiline Pavol Beniač však odmietol, že by zásah neprišiel včas. V čase príchodu hasičov údajne už oheň zasiahol dve tretiny objektu a požiar vraj zahlásili neskoro.

Požiar ubytovne pre sociálne slabých občanov v Kysuckom Novom Meste sa počtom mŕtvych zaradil k najväčším nešťastiam na Slovensku za posledné roky. Nebol však založený úmyselne. Oheň napáchal na ubytovni z unimobuniek škody za približne sedem miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu