Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ľudia v Piešťanoch sa búria: Veľká skupina Rómov okupuje park, netradičný dôvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Martin Palkovič)

PIEŠŤANY – Veľká skupina Rómov sa od minulého týždňa zdržiava na území Pažitského parčíka v Piešťanoch. Ich počet sa zo dňa na deň mení, v nedeľu ich tam podľa miestnych obyvateľov bolo asi dvesto.

Podľa informácií primátora Piešťan Miloša Tamajku tam prichádzajú za "liečiteľom". Aj keď sa to obyvateľom z okolia nepozdáva, na takéto zhromaždenie nepotrebujú žiadne povolenie.

"Situáciu sme riešili na mestskom úrade so zodpovednými pracovníkmi, so Službami mesta Piešťany, s mestskou políciou aj so zástupcami samotnej rómskej komunity. Keďže ich stretnutie nie je nezákonné, mestská polícia zvýši dohľad v tejto lokalite, aby nedochádzalo k znečisťovaniu prostredia, neprimeranému hluku, prípadne iným problémom,“ informoval o zhromaždení Tamajka.

Piešťanská radnica na miesto pristaví kontajner, aby nedochádzalo k znečisťovaniu lokality. Mestská polícia sa zameria na dodržiavanie všeobecne záväzného nariadenia o čistote mesta. Aký liečiteľ by mal Rómom v Piešťanoch pomáhať nie je známe, na túto tému sa s majoritným obyvateľstvom nechcú baviť.

Viac o téme: RómoviaPiešťany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu