Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prekvapivé výsledky policajného testu: VIDEO Nafúkate z nealkoholického piva či ústnej vody?

Polícia otestovala výrobky, o ktorých sa hovorí, že z nich môžu vodiči nafúkať. Zobraziť galériu (2)
Polícia otestovala výrobky, o ktorých sa hovorí, že z nich môžu vodiči nafúkať. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Polícia sa rozhodla, že otestuje obľúbené výrobky slovenských vodičov, o ktorých si mnohí myslia, že sú neškodné. Video z tohto testu zverejnila polícia na svojom Facebooku. Neuveríte, koľko promile nafúkate z ústnej vody. Prekvapili aj sladké oplátky, na ktoré sa vodiči zvyknú vyhovárať, ak čo to nafúkajú.

Medzi výrobkami boli okrem ústnej vody sladké tyčinky a oplátky, nealkoholické pivo, acidofilné mlieko, čerešňový kompót a lieky. Ukázalo sa, že na to, aby ste nafúkali, nepotrebuje vypiť ani kvapku alkoholu.

Po tom, čo si policajt vypláchol ústa ústnou vodou, nafúkal až 0,76 promile.
Zobraziť galériu (2)
Po tom, čo si policajt vypláchol ústa ústnou vodou, nafúkal až 0,76 promile.  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Ak si vypláchnete ústa ústnou vodou, nafúkate až 0,76 promile. Ak sa za volantom osviežite plechovkou nealkoholického piva, nafúkate 0,07 promile. Polícia schválne otestovala aj čokoládou tyčinku s rumovou esenciou. Prekvapením je, že po jej konzumácii nenafúkate nič. Nula na dregery sa ukázala aj po zjedení sladkých oplátok, čerešňovom kompóte, acidofilnom mlieku a liekoch.

Ako povedala polícia, nie je totiž tajomstvom, že mnohé potraviny obsahujú nejaké to percento alkoholu. „Máte právo požiadať policajtov, aby vám dali fúkať o 15 minút, aby sa z tela odbúral alkohol, ktorý sa v niektorých výrobkoch každodennej spotreby nachádza,“ informovala polícia.

Viac o téme: FúkanieTestAlkohol v potravinách
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu