Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivé VIDEO: V bratislavskej nemocnici pobehujú potkany, pacientka neverila vlastným očiam

V ružinovskej nemocnici behal potkan na chodbe Zobraziť galériu (3)
V ružinovskej nemocnici behal potkan na chodbe (Zdroj: FB/Janulka P.)

BRATISLAVA – Ružinovská Univerzitná nemocnica (UNB) čelí obrovskému škandálu. Jane, ktorá prišla do nemocnice so zraneným Dávidom, sa podarilo zachytiť na videozáznam potkana utekajúceho po chodbe. Incident zhrozil aj samotnú ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú, ktorá vo svojej reakcii uviedla, že je neprípustné, aby po slovenských nemocniciach pobehovali potkany.

Vydesení ľudia v bratislavskej Univerzitnej nemocnici v Ružinove neverili vlastným očiam. Na nemocničnej chodbe spozorovali hlodavca, ktorého stihla natočiť na svoj telefón Janulka, ktorá odprevadila Dávida s vyvrtnutým členkom na röntgenové vyšetrenie.

„Človek to nevidí každý deň, v zdravotníctve. Asi sa potkan zasekol a na tom videu vidieť aj to, ako piští. S tým, že potom sa rozbehol a začal utekať preč,“ povedal pre Noviny.sk jeden z pacientov s tým, že potkana na vlastné oči videli aj lekári. „Tí, čo robia sádry, povedali, že už ho tam videli behať,“ dodal.

Potkan v ružinovskej nemocnici

Hovorkyňa nemocnice vyhlásila, že ide o mimoriadnu situáciu

Nami oslovená hovorkyňa ružinovskej nemocnice Eva Kliská priznala, že ide o mimoriadnu situáciu. „V súvislosti so spomínaným videom môžeme povedať, že ide o mimoriadnu situáciu. Deratizačný proces vo všetkých našich nemocniciach, ako aj v jej všetkých objektoch, sa realizuje v súlade s odporúčaniami RÚVZ, teda minimálne dvakrát do roka.“

Potkan v bratislavskej Univerzitnej nemocnici v Ružinove.
Zobraziť galériu (3)
Potkan v bratislavskej Univerzitnej nemocnici v Ružinove.  (Zdroj: FB/Janulka P.)

Ministerka zdravotníctva si myslí, že problém s hlodavcami odstráni rekonštrukcia 

Zhrozená ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská v reakcii na video, ktoré jej ukázala Tv Joj, povedala, že nesúhlasí s tým, čo videla. „Je to neprípustné, je to neakceptovateľné, aby v slovenských nemocniciach behali potkany po chodbách.“ Zároveň zdôraznila, že nemocnicu čaká rozsiahla rekonštrukcia, ktorá by mala problémy s hlodavcami odstrániť. „Približne ročne okolo 25 až 30 miliónov eur pôjde len na rekonštrukciu UNB v Bratislave a ja len dúfam, že v najbližšej dobe mi už takéto obrázky neukážete,“ oznámila Kalavská, ktorá chce situáciu čo najrýchlejšie vyriešiť. „Aktuálne to idem riešiť tak, že idem, samozrejme, volať riaditeľom UNB, aby takéto havarijné stavy čím skôr vyriešili,“ dodala Kalavská.

V ružinovskej nemocnici behal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Janulka P.)

Hovorkyňa UNB ale zdôraznila, že v nemocnici už boli prekontrolované všetky priestory

Hovorkyňa Kliská ale tvrdí, že vzhľadom na mimoriadnu situáciu boli prekontrolované všetky suterénne objekty, ako aj nadzemné podlažia. Vyhlásila, že skontrolované bolo aj rozmiestnenie nástrah a ich účinnosť, pričom žiadne nedostatky v tejto súvislosti nezistili.

Viac o téme: NemocnicaUNBRužinovPotkan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu