Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovská tragédia v Brezne: Smrteľný úraz, Mareka (†38) privalil ťažký stroj

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages)

BREZNO - V utorok neskoro večer došlo v jednej z firiem v Brezne k obrovskej tragédii. Pracovníka (†38) zavalil ťažký stroj. Aj napriek úpornej snahe záchranárov sa muža, žiaľ, nepodarilo zachrániť.

Nešťastie sa stalo v utorok pred desiatou hodinou večer v areáli breznianskej firmy zaoberajúcej sa výrobou ťažkých oceľových komponentov a strojov. Podľa našich informácií zavalil 38-ročného zamestnanca pri manipulácii so žeriavom oceľový kus.

K zranenému mužovi privolali kolegovia záchranárov. "Výzvu na tiesňovú linku 155 k mužovi, ktorého zavalil stroj, sme dostali krátko po 21. hodine. Vyslaní záchranári sa muža snažili oživiť, žiaľ, napriek tomu, že vynaložili maximálne úsilie, sa to nepodarilo a lekár musel napokon konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová.   

Obrovská tragédia v Brezne:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages)
 

Polícia v Brezne už začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. „K zavaleniu 38-ročného muža došlo za doposiaľ presne neobjasnených okolností," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková. 

Firma z Brezna, v areáli ktorej k tragédii došlo, vyrába komponenty oceľových stavieb, stavebné stroje, drviče, oceľové konštrukcie, žeriavy, stavebné žeriavy a vzduchotechniku. 

Viac o téme: TragédiaBreznoPracovný uraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu