Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Ďakujem, Slovakia: Ľudia na Filipínach ukázali obrovské srdce, privítali nebohého Henryho

Vládny špeciál s telom zosnulého Henryho pristál na Filipínach. Zobraziť galériu (2)
Vládny špeciál s telom zosnulého Henryho pristál na Filipínach. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Slovenský vládny špeciál so zosnulým Henrym a jeho najbližšou rodinou odletel v pondelok z Bratislavy na Filipíny. Pomoc rodine ponúkla ministerka vnútra Denisa Saková. Ľudia na Filipínach aj napriek tomu, že Henry zomrel po brutálnom útoku na Slovensku, ukázali obrovské srdce.

Henry Acorda, ktorý zomrel po tom, ako sa stal obeťou brutálneho útoku v centre Bratislavy, je už vo svojej rodnej krajine. Okolo 4-tej hodiny ráno priletel na Filipíny. Jeho telo aj s pozostalou rodinou odviezol vládny špeciál. Ponuku rodine po tragickej udalosti dala ministerka vnútra Denisa Saková. 

S Henrym sa na letisko prišlo rozlúčiť množstvo ľudí, vrátane filipínskeho ministra zahraničných vecí. Slovenská delegácia z Ministerstva vnútra sa ospravedlňovala, no Filipínci ukázali, že sú vďační Slovensku za to, že Henryho telo dostali domov a tiež za pomoc rodine. Jeden chlapec dokonca držal transparent s nápisom Ďakujem, Slovakia.

Ďakujem, Slovakia.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

K brutálnemu útoku došlo v sobotu 26. mája v ranných hodinách. Henry sa snažil brániť svoje dve kolegyne, ktoré obťažoval značne podgurážený Juraj Hossu z Dunajskej Stredy. Na záberoch, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, vidno ako Hossu udrie Henryho. Ten spadne a agresor ho brutálne kopne do hlavy. Na Filipínca si ešte vyloží nohu a fotí si ho. Záchranári sa ho pokúšali oživovať 30 minút, skončil však v kóme s masívnym krvácaním do mozgu. Niekoľko dní po surovom útoku Henry v nemocnici zomrel.

Polícia Hossua zadržala bezprostredne po útoku, prokurátor ho však prepustil na slobodu. Opakovane ho vzali do väzby až po masívnej odozve verejnosti, ktorá tento brutálny čin odsúdila. Za nebohého Henryho sa konala aj spomienková akcia s názvom Spravodlivosť pre Henryho.

Viac o téme: ZabitieVládny špeciálFilipínyHenry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu