Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Vodička (18), ktorá v Stupave narazila do plynovej prípojky: Opitá za volantom, potom ušla

Nehoda v Stupave. Auto narazilo do plynovej prípojky a prevrátilo sa na strechu. Zobraziť galériu (5)
Nehoda v Stupave. Auto narazilo do plynovej prípojky a prevrátilo sa na strechu. (Zdroj: polícia)

STUPAVA – V Stupave na Dlhej ulici narazilo pred pol štvrtou hodinou ráno auto do plynovej prípojky pred rodinným domom. Hasiči preto museli evakuovať 21 ľudí z okolitých domov do hasičského evakuačného autobusu. Za volantom sedela opitá vodička.

Malackí policajti operatívno-pátracou činnosťou zistili, že Volkswagen Passat viedla 18-ročná vodička z okresu Malacky. Podrobili ju dychovej skúške a namerali jej hodnotu 0,31 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Opakovaná dychová skúška skončila s výsledkom 0,27 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. "Vodičke bol za porušenie ustanovení zákona o cestnej premávke na mieste zadržaný vodičský preukaz," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihaliková. Škodu spôsobenú nehodou polícia vyčíslila na približne 7.000 eur. Pri nehode sa, našťastie, nikto nezranil. 

FOTO Vodička (18), ktorá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

Na mieste boli hasiči a polícia. "Za účelom ochrany života a zdravia boli na nevyhnutne potrebný čas evakuovaní obyvatelia 5 obytných domov a 3 rodinných domov," ozrejmila hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihaliková. 

FOTO Vodička (18), ktorá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

FOTO Vodička (18), ktorá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

K nehode došlo tak, že vodič na Volkswagene Passat zo senickou štátnou poznávacou značkou z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do plynovej prípojky a následne aj do stĺpu telefónneho vedenia. "Po dopravnej nehode si nesplnil povinnosti účastníka dopravnej nehody a z miesta nehody ušiel. Policajti na základe vykonanej operatívno-pátracej činnosti v krátkom čase na osobnej slobode obmedzili 22-ročného muža a za účelom vykonania potrebných procesných úkonov ho eskortovali na príslušné policajné oddelenie," doplnila policajná hovorkyňa. 

FOTO Vodička (18), ktorá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Na mieste nehody merali hasiči ovzdušie na zistenie prítomnosť metánu v ovzduší a realizovali na havarovanom vozidle, ktoré bolo prevrátené na strechu, protipožiarne opatrenia."V spolupráci s prítomnými plynármi zastavili unikajúci plyn. V súčasnosti sa evakuovaní obyvatelia už mohli vrátiť do ich obydlí," uviedlo operačné stredisko. Z miesta zásahu neboli nahlásené žiadne zranené osoby. Pri tejto nehode zasahovalo 17 hasičov so šiestimi kusmi hasičskej techniky. Bližšie okolnosti nehody sú predmetom policajného vyšetrovania.

Viac o téme: NehodaPlynAutoStupava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu