Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Manžel policajnej viceprezidentky platí za byt 20 eur: Získať ho mal klamstvom

(Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Byt za 20 eur v hlavnom meste? Keď ste manžel policajnej viceprezidentky, možné je aj to. Tak ako pán Maškara, manžel novej policajnej viceprezidentky Jany Maškarovej, ktorý roky užíva nájomný byt od ministerstva vnútra.

Maškarovci pritom majú od roku 2011 vlastniť byt v bratislavskom Ružinove. Informoval o tom týždenník Trend. Podľa katastrálneho portálu ho kúpili v inej časti mesta na hypotéku. Pri opätovnom predĺžení nájmu bytu pritom manžel viceprezident vyhlásil, že taký byt nemá. Potvrdil to aj podpisom.

„Nájomca vyhlasuje, že v mieste výkonu práce nie je vlastníkom, spoluvlastníkom, nájomcom alebo spoločným nájomcom iného bytu, rodinného domu alebo bytového domu,“ znie prvá podmienka nájmu v zmluve medzi ministerstvom a nájomcami.

Ministerstvo má podľa zmluvy právo, ale nie povinnosť odstúpiť od nájmu, ak sa ukáže niektoré vyhlásenie nájomcu ako nepravdivé. Podĺa týždenníka za dvojizbový byt s parkovacím miestom platia Maškarovci mesačne 20 eur. Podmienky nájmov nastavilo ministerstvo vnútra a podpísal sám minister v roku 2015.

Manžel viceprezidentky podľa posledného predĺženia dostal do nájmu byt v bratislavskej mestskej časti Ružinov od septembra 2017 do septembra 2019. Rezort vnútra pre Trend zdôraznilo, že ide o rodinu, kde sú obaja manželia dlhoroční policajti, ktorí si riadne a svedomito vykonávajú svoju prácu.

 

Viac o téme: BytyNájomPolícia Jana Maškarová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu